Guardiola pred štartom Ligy majstrov: Obhajoba môže byť ľahšia ako prvý triumf

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Guardiola pred štartom Ligy majstrov: Obhajoba môže byť ľahšia ako prvý triumf

Guardiola prezradil svoj postoj pred začiatkom LM.
Guardiola prezradil svoj postoj pred začiatkom LM.AFP
Vyhrať Ligu majstrov raz? Pre španielskeho génia Pepa Guardiolu (52) nič zvláštne. Tréner, ktorý pre Manchester City získal prvú "ušatú" trofej v klubovej histórii, teraz pripravuje svojich zverencov na cestu za obhajobou.

"Citizens" sa dlhodobo radia medzi najlepšie európske kluby vôbec. Až do júna 2023 im však najcennejšia trofej unikala. V Istanbule sa to ale anglickému hegemónovi posledných rokov podarilo - Inter Miláno zdolal 1:0 a v Lige majstrov skompletizoval sezónne treble.

V novom ročníku čaká na zverencov Pepa Guardiolu obhajoba, po piatich zápasoch Premier League sú zatiaľ stopercentní. City sa vydá na náročnú cestu, ktorú v 21. storočí zvládol len Real Madrid (v roku 2018 dokonca skompletizoval hetrik triumfov v LM), keď v utorok nastúpi na Etihad Stadium proti majstrovi z ročníka 1990/91 Crvenej Zvezde Belehrad.

"Víťazstvo v Lige majstrov je pre náš klub niečo neuveriteľné," povedal lodivod obhajcov v pondelok a potom dodal: "Ale koľko tímov vyhralo Ligu majstrov raz? Veľa."

Španiel, ktorý s Barcelonou získal cennú európsku trofej už dvakrát, si je vedomý, že jeho tím môže nasledovať historicky úspešnejších súperov: "Tých, čo vyhrali dvakrát, trikrát, štyrikrát či päťkrát je dosť. Z hľadiska perspektívy sme neurobili nič mimoriadne, byť však súčasťou prvého úspechu ma robí hrdým."

Pre zaujímavosť, madridský Real je so 14 titulmi absolútnym vládcom Ligy majstrov, druhé AC Miláno zvíťazilo sedemkrát, zatiaľ čo Liverpool a Bayern Mníchov dosiahli na samotný vrchol šesťkrát.