Hancko skóroval proti Atléticu, jeho gól na body nestačil. PSG s výpraskom v Anglicku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hancko skóroval proti Atléticu, jeho gól na body nestačil. PSG s výpraskom v Anglicku

Aktualizované
Hancko oslavuje zásah v milionárskej súťaži.
Hancko oslavuje zásah v milionárskej súťaži.Profimedia
Liga majstrov pokračovala aj v stredu druhými zápasmi skupinovej fázy. Slovenský futbalista Dávid Hancko (25) skóroval v drese Feyenoordu na ihrisku Atlética Madrid, jeho tím však odišiel bez bodov. Ukrajinský Šachtar oslavuje víťazstvo nad Antverpami. PSG padlo na pôde Newcastlu a prehĺbilo krízu. Úspešný večer prežili hráči Barcelony, Lazia a Manchestru City.

Skupina H

Antverpy - Šachtar Doneck 2:3

Antverpy sa v prvom domácom zápase hlavnej fázy Ligy majstrov v dejinách klubu z bodov neradovali. Ústrednou postavou prvého polčasu bol osemnásťročný stredopoliar Arthur Vermeeren, ktorý sa dvomi asistenciami postaral o dvojgólové vedenie domácich. Hostia tak boli pri historicky siedmom meraní síl s belgickým súperom blízko k tomu, aby prvýkrát našli premožiteľa. Po zmene strán však predviedli famózny obrat, na ktorom mal najväčší podiel autor dvoch presných zásahov Danylo Sikan.

Štatistický pohľad na duel.
Štatistický pohľad na duel.Flashscore

Porto - Barcelona 0:1

O triumfe "Blaugranas" rozhodol v závere prvého polčasu prízemnou strelou striedajúci Ferrán Torres, ktorý počas úvodného dejstva nahradil zraneného Roberta Lewandowského. To potešilo trénera Xaviho, ktorý na lavičke "Barcy" trénoval svoj jubilejný 100. zápas. Legenda hostí poslala od začiatku na ihrisko Lamineho Yamala, ktorý sa vo veku 16 rokov a 83 dní stal najmladším "štartujúcim" v histórii milionárskej súťaže.

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore

Skupina E

Atlético Madrid - Feyenoord 3:2

Atlético zaznamenalo už 13. víťazstvo na svojom trávniku v rade. Zápas sa pre Španielov nevyvíjal priaznivo, Hermoso si strelil vlastný gól. O chvíľu však bolo vyrovnané. Obranca Mats Wieffer sa snažil zabrániť prihrávke na v jasnom ofsajde stojaceho protihráča, lopta sa od neho odrazila k Álvarovi Moratovi, ktorý rozvlnil sieť. Hoci sa následne zo svojho prvého gólu v Lige majstrov tešil slovenský futbalista Dávid Hancko, hrdinom stretnutia sa stal kapitán španielskej reprezentácie, ktorý strelil rozhodujúci zásah.

Celtic - Lazio 1:2

Hoci Lazio nepatrí medzi ťažké váhy európskeho futbalu, v stretnutí so škótskym Celticom bolo favoritom. Na trávniku sa v drese oboch tímov predstavili po prvýkrát v histórii súťaže až štyria japonskí futbalisti v základnej zostave. Domáci sa ujali vedenia po 12. minútach a hoci Lazio ešte v prvom dejstve vyrovnalo, nechýbalo veľa a domov mohlo odísť bez bodov. Luis Palma síce v záverečnej desaťminútovke skóroval, systém VAR však napokon presný zásah neuznal pre ofsajd. Rimania napokon uspeli v nadstavenom čase. Poslednú akciu duelu premenil na gól Pedro.

Skupina G

RB Lipsko - Manchester City 1:3

O prvý zásah sa postarali hráči vychovaní v akadémii "Citizens", keď po prihrávke Rica Lewisa skóroval Phil Foden. "Býci" síce pred zrakmi vlastných fanúšikov bojovali a krátko po zmene strán vyrovnali skóre, posledné slovo však mal Julián Álvarez, ktorý bol hrdinom aj v predošlom dueli proti Crvenej zvezde. Hostia sa od konca roka 2021 predstavili v Red Bull Arene už po tretíkrát, ale zvíťaziť tam dokázali premiérovo.

Crvena zvezda - Young Boys 2:2

Skupina F

Borussia Dortmund - AC Miláno 0:0

Borussia Dortmund remizovala v druhom kole skupiny F na domácom ihrisku s "Rossoneri" a získala tak svoj prvý bod v aktuálnom ročníku milionárskej súťaže. Zápasu rozhodne nechýbalo tempo, pričom o niečo viac z hry mali domáci. Brána strážená Mikom Maignanom však tlaku odolala a hostia si rovnako ako proti Newcastlu pripísali bezgólovú remízu. Druhýkrát za sebou sa "čierno-žltí" takisto rozišli bez streleného gólu.

Newcastle - PSG 4:1 

Prvým strelcom "strák" v LM od čias Alana Shearera (proti Interu v roku 2003) sa stal po chybe v hosťujúcej obrane Miguel Almirón, na ktorého v 39. minúte nadviazal po presnej hlavičke dvojmetrový Dan Burn. Parížanom sa síce po zmene strán podarilo v 46. zápase súťaže v rade skórovať, na veľký obrat sa však nezmohli a "v skupine smrti" si poriadne zavarili. Zaujímavosťou je, že "Magpies" v LM nikdy neprehrali súboj, v ktorom viedli 1:0. Slovenský obranca Milan Škriniar odohral za PSG celý zápas.