Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hummels po finálovom neúspechu: Chýbalo nám málo, ale Real to takto robí vždy...

Hummels tlieskal priaznivcom Dortmundu po prehratom finále LM.
Hummels tlieskal priaznivcom Dortmundu po prehratom finále LM.Profimedia
Mats Hummels (35), jeden z najskúsenejších hráčov Borussie Dortmund, bol po sobotňajšej prehre vo finále Ligy majstrov na svoje mužstvo hrdý. Veterán v zostave BVB ľutoval nepremenené šance a vyzdvihol kvalitu súpera.

Dortmund bol po dlhú dobu finálového merania síl nebezpečnejší, ale z mnohých šancí sa neujala ​​ani strela Niclasa Füllkruga, ktorá opečiatkovala žrď. A tak sa o slovo už pätnástykrát v histórii Ligy majstrov prihlásil Real. Jeho futbalisti dokázali v závere druhého polčasu v rozmedzí 10 minút dvakrát skórovať a bolo rozhodnuté.

Najprv sa po rohovom kope hlavou presadil Carvajal, potom bývalý stredopoliar Dortmundu Bellingham vyzval Viníciusa Júniora, ktorý ukončil sen Borussie o historicky druhom víťazstve v slávnej milionárskej súťaži.

Podľa Hummelsa, ktorý sa po zápase rozhovoril pre televíznu stanicu ZDF, odohralo BVB skvelý duel. "Ukázali sme veľa odvahy, srdca a futbalového umenia. Chýbalo málo, aby sme skórovali... Potom sme inkasovali gól. Takto to Real robí vždy," povedal skúsený obranca, ktorý bol na výkon svojho tímu hrdý.

"Ukazuje to ich kvalitu. Dnes bolo treba aj trochu šťastia," povzdychol si futbalista, ktorý chýba v nominácii Nemecka na blížiace sa EURO.

Tréner Dortmundu Edin Terzič povedal, že jeho tím si zaslúžil o niečo viac, ale chýbal mu inštinkt zabijaka. "Predovšetkým v prvom polčase sme mali pocit, že ich máme. Od prvej sekundy sme im ukázali, že sme tu na to, aby sme vyhrali," uviedol kouč.

Brankár Gregor Kobel spomenul obrovské sklamanie. "Proti Realu Madrid nemáte príliš veľa šancí, my sme svoje mali a mohli sme z nich raz alebo dvakrát niečo vyťažiť," ľutoval rodák z Zürichu. "Dostať sa do finále je však obrovský úspech," dodal vzápätí.

Dortmund - Real Madrid 0:2