Kde iní vidia prekážky, vidí príležitosť. Tréner Sevilly si proti Arsenalu verí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kde iní vidia prekážky, vidí príležitosť. Tréner Sevilly si proti Arsenalu verí

Alonso v rozhovore s médiami pred výkopom s favoritom z Londýna.
Alonso v rozhovore s médiami pred výkopom s favoritom z Londýna.AFP
Tréner Sevilly Diego Alonso (48) povedal, že utorňajšia návšteva Arsenalu v Lige majstrov je pre jeho tím príležitosťou a nie prekážkou. Andalúzania remizovali v prvých dvoch zápasoch proti Lens a PSV, čo im ponecháva len malý priestor na ďalšie chyby, ak chcú v skupine B pomýšľať na postup.

Uruguajský tréner Alonso nahradil Josého Luisa Mendilibara začiatkom októbra, keď sa mužstvo trápilo v La Lige aj v Európe. Prvým zápasom pre Alonsa bol sobotňajší krst ohňom proti Realu Madrid na domácom štadióne. Súboj sa skončil remízou 1:1

Sevilla po nie príliš vydarenom štarte do sezóny ukázala viac odvahy, ako sa očakávalo. Presne tak, ako to od svojich zverencov nový lodivod pred výkopom žiadal.

"Myslím si, že máme veľkú príležitosť. Som optimista. Prirodzene tam, kde mnohí ľudia vidia prekážky, vidím príležitosť. Máme skvelú príležitosť zabojovať o tri body," vyhlásil 48-ročný tréner sebavedomo pred očakávaným duelom s minuloročným vicemajstrom Premier League.

Sergio Ramos predviedol výborný výkon proti svojmu bývalému tímu a zdá sa, že je pre Alonsovu zostavu veľmi dôležitý. V predchádzajúcich týždňoch sa šírili správy, že spôsob hry, ktorým sa mužstvo prezentovalo pod trénerom Medilibarom, sa mu nepáčil. Šéf lavičky vyhlásil, že je radosť mať takého skúseného veterána v tíme a nemá žiadne problémy s riadením šatne plnej lídrov.

Forma Sevilly z ostatného obdobia.
Forma Sevilly z ostatného obdobia.Flashscore

"Sergio je pre klub veľmi dôležitý a zrejme je na rovnakej úrovni dôležitosti ako NavasRakitič a Fernando. Všetci štyria sú lídrami šatne. Napriek tomu, čo si ľudia myslia, mať štyroch hráčov s takýmto postavením, mi veci veľmi zjednodušuje a uľahčuje prácu," povedal jasne Diego Alonso.

Následne doplnil, že rekordní sedemnásobní víťazi Európskej ligy musia hrať čo najlepšie, aby dosiahli pozitívny výsledok proti tímu Mikela Artetu, ktorý je dva body za prvým Tottenhamom v tabuľke Premier League spoločne s Manchestrom City.

"Vedia, čo chcú. Sú veľmi dobrí. Musíme bojovať po celom ihrisku, musíme dať do toho úplne všetko, aby sme uspeli. Je potrebné pracovať 90 minút alebo aj viac a to nesmierne tvrdo vo všetkých oblastiach. Myslím, že mužstvo je pripravené. Dokáže, že má kvalitu," zdôraznil Alonso. 

Posledné výsledky Sevilly.
Posledné výsledky Sevilly.Flashscore

Sevilla, tretia v skupine B, zaostáva za vedúcim Lensom o dva body a na druhých Gunners stráca bod. Niekdajší útočník Tottenhamu Erik Lamela prízvukuje, že stretnúť sa opäť s bývalým rivalom bude preňho aj pre Sevillu špeciálna príležitosť.

"Chcem vyhrať. Hráč chce vždy vyhrať, keď ide na ihrisko. To, že som hral za Tottenham, pre mňa niečo znamená a tento zápas je špeciálny, áno," neskrýval pocity Lamela.

Sevilla - Arsenal (utorok, 21:00)