Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Na oboch stranách barikády. Šesť hráčov, ktorí si obliekali dresy finalistov Ligy majstrov

Hakimi si vyskúšal hosťovanie v Borussii.
Hakimi si vyskúšal hosťovanie v Borussii.AFP
Rivalita medzi Realom Madrid a Borussiou Dortmund určite nie je na najvyššej úrovni, ich najväčšie strety sa odohrali až v posledných rokoch. Existuje tak niekoľko hráčov, ktorí obliekali dresy oboch tímov. Flashscore Správy sa na nich pozreli bližšie.

Jude Bellingham

Angličan, ktorý bol nedávno vyhlásený za hráča sezóny v La Lige, momentálne patrí k najhorúcejším želiezkam európskeho futbalu. Teraz sa môže tešiť na svoje prvé finále Ligy majstrov, navyše v rodnej krajine a vo farbách Realu Madrid, s ktorým už vyhral španielsku ligu a Superpohár. Do kádra Los Blancos prišiel práve z Borussie Dortmund, kde strávil tri sezóny a vyhral tamojší pohár.

Reinier Jesus

Brazílčan je asi najmenej známym hráčom na tomto zozname. V súčasnosti ešte stále patrí Realu, hoci sezónu 2023/24 strávil na hosťovaní v talianskom Frosinone, ktoré vypadlo do Serie B. V minulom ročníku hosťoval v Girone a dva roky strávil na hosťovaní aj v Borussii.

Achraf Hakimi

Marocký reprezentant, semifinalista posledných majstrovstiev sveta, je produktom mládežníckej akadémie Realu. V súčasnosti pôsobí v PSG, kde je už tri sezóny. Do Paríža prišiel z Interu. Dva súťažné  ročníky strávil v Dortmunde, kde v roku 2019 vyhral nemecký Superpohár a dostal sa do povedomia širokej verejnosti. Dva roky predtým vyhral s Realom španielsky Superpohár.

Nuri Sahin

Turecko-nemecký reprezentant sa nedokázal naplno presadiť v španielskej metropole, kde si v sezóne 2011/12 pripísal len štyri štarty. Pod Mourinhom vyhral La Ligu a Superpohár.

Lepšie sa mu darilo v Dortmunde, odohral tam celkovo 11 sezón rozdelených do troch období, raz vyhral Bundesligu i pohár, dvakrát Superpohár a bol vicemajstrom Európy. V súčasnosti je asistentom trénera Edina Terziča práve v Borussii, takže spolu s Bellinghamom budú vo finále jedinými z tohto zoznamu.

Christoph Metzelder

Nemecký obranca strávil v Madride tri sezóny, v ktorých odohral len malú časť. Na konte má však jeden ligový titul a Superpohár. Predtým bol sedem rokov členom Die Borussen, kde bol dôležitým článkom mužstva a získal bundesligový titul.

Metzelder vo farbách Realu v zápase proti Borussii.
Metzelder vo farbách Realu v zápase proti Borussii.AFP

Flavio Conceiçao

Brazílčan, ktorý prišiel do Madridu z Deportiva La Coruňa, strávil na Estadio Santiago Bernabéu tri sezóny a získal dva tituly v La Lige a jeden Superpohár. Z klubu odišiel do Borussie, tam však odohral iba ročník 2003/04, potom zamieril do Turecka, kde hral za Galatasaray