Nie sme prví, kto dostal od Realu z dvoch šancí dva góly, hodnotil Tuchel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nie sme prví, kto dostal od Realu z dvoch šancí dva góly, hodnotil Tuchel

Tuchel po zápase ľutoval, že jeho zverenci nepridali tretí gól.
Tuchel po zápase ľutoval, že jeho zverenci nepridali tretí gól.Profimedia
Tréner Bayernu Mníchov Thomas Tuchel (50) sa po utorkovej domácej remíze 2:2 s Realom Madrid v úvodnom semifinále Ligy majstrov nechcel zaoberať výsledkom. Na tlačovej konferencii povedal, že jeho tím nebol prvý, ktorý proti bielemu baletu inkasoval z minima príležitostí. Šance na postup vidí vyrovnané, hoci madridský štadión Santiaga Bernabéua považuje za jedno z najťažších miest na víťazstvo.

"Výsledok je taký, aký je. Nemá zmysel sa nad ním pozastavovať. Je to trochu zvláštne. Ale situácia je jasná: Musíme vyhrať v Madride a potom vo finále vo Wembley. Víťaz berie všetko," zdôraznil šéf lavičky Bavorov, ktorý na konci sezóny z nej odíde. Pre Mníchov je milionárska súťaž poslednou šancou získať aspoň jednu trofej v sezóne. Nepodarilo sa mu to v domácom pohári a Superpohári, ako aj v Bundeslige, ktorú ovládol Leverkusen.

V mníchovskej Allianz Arene poslal hostí do vedenia v prvom polčase Vinícius Júnior, ale po zmene strán Leroy Sané a Harry Kane v priebehu štyroch minút otočili skóre. O remíze rozhodol gól z pokutového kopu strelca, ktorý otváral duel.

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Opta by Stats Perform

"Real to už predtým dokázal, keď z dvoch šancí strelil dva góly. Nie sme prvý tím, ktorému sa to stalo. Majú kvalitu a sú kvalitní v koncovke," povedal Tuchel. "Mali sme silný začiatok, ale potom sme trochu stratili rytmus. Mohli sme streliť tretí gól, no neboli sme dostatočne efektívni, chýbal nám pokoj. Následne sme im darovali penaltu," ľutoval nemecký tréner.

Odveta sa bude hrať o týždeň. Víťaz sa 1. júna stretne v londýnskom finále s Parížom St. Germain alebo Dortmundom, pričom oba celky Tuchel v minulosti viedol.

Vinícius a jeho čísla z prvého semifinále.
Vinícius a jeho čísla z prvého semifinále.Opta by Stats Perform

"Budeme pripravení. Do Madridu pôjdeme so sebavedomím, musíme byť odvážni. Postup je stále možný, je to 50 na 50. Santiago Bernabéu je jedno z najťažších miest na víťazstvo, ale aj preto to bude ešte vzrušujúcejšie," poznamenal bývalý kormidelník Chelsea, s ktorou v roku 2021 triumfoval v Lige majstrov.

Bayern - Real Madrid 2:2