Oslavy v Dánsku. Vavro poslal FC Kodaň do skupiny LM

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Oslavy v Dánsku. Vavro poslal FC Kodaň do skupiny LM

Gólová oslava slovenského futbalistu.
Gólová oslava slovenského futbalistu.Profimedia
Slovenský futbalista Denis Vavro (27) sa výrazne podieľal na postupe FC Kodaň do skupinovej fázy Ligy majstrov. V stredajšej odvete play-off strelil jediný gól dánskeho šampióna, ktorý remizoval doma s poľským tímom Raków Čenstochová 1:1. V prvom stretnutí na pôde súpera vyhrala Kodaň 1:0. V skupine LM sa predstavia aj PSV Eindhoven a Royal Antverpy.

Vavro sa v 35. minúte dostal k odrazenej lopte a ďalekonosnou strelou z približne 30 metrov prekonal brankára hostí Vladana Kovačeviča. Raków dokázal vyrovnať, v 87. minúte sa presadil zblízka Lukasz Zwolinski, no remíza v súčte stačila domácim na postup. Slovenský reprezentant odohral na stopérskom poste celý duel.

Do skupinovej časti LM sa prebojoval aj PSV Eindhoven. Holandský klub v odvete nedal šancu Glasgowu Rangers, ktorý zdolal aj vďaka dvom presným zásahom Ismaela Saibariho presvedčivo 5:1. V prvom zápase na škótskej pôde sa zrodila remíza 2:2.

Royal Antverpy si postup vybojoval vďaka dvom víťazstvám nad AEK Atény. V stredu triumfoval v gréckej metropole 2:1 po góloch Gyrana Kerka a Michela-Angeho Balikwishu.

Odvety play-off LM:

FC Kodaň – Raków Čenstochová 1:1 

/D. Vavro (Kodaň) odohral celý zápas a v 35. min dal gól/

/prvý zápas: 1:0, Kodaň postúpila do skupinovej fázy/

PSV Eindhoven – Glasgow Rangers 5:1 

/prvý zápas: 2:2, postúpil PSV/

AEK Atény - Royal Antverpy 1:2 

/prvý zápas: 0:1, postúpili Antverpy/