Reakcie belasých na úvodnú remízu: Pripravíme sa na odvetu a postúpime

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Reakcie belasých na úvodnú remízu: Pripravíme sa na odvetu a postúpime

Tréner Vladimír Weiss nestráca nádej. Svojmu tímu v odvete verí.
Tréner Vladimír Weiss nestráca nádej. Svojmu tímu v odvete verí.TASR
Bratislavský Slovan má za sebou úvodný súboj 1. predkola Ligy majstrov. Už pred výkopom lodivod Vladimír Weiss (58) upozorňoval, že jeho mužstvo nečaká nič ľahké a pred súperom má rešpekt. Akoby predpovedal komplikácie, ktoré sa na Tehelnom poli odohrali. Napriek všetkému belasí pocestujú o týždeň do odvety s remízovým rezultátom 1:1.

Zlý začiatok, zbytočné vylúčenie

Jeho zverenci si skomplikovali súboj už v prvej polovici prvého dejstva, keď po faule Jabu Kankavu ukázal arbiter na biely bod. Celú situáciu skontroloval cez systém VAR. Hostia viedli iba tri minúty, pretože prakticky okamžite vyrovnal exportným gólom z priameho kopu Vladimír Weiss mladší. Z gólov to bolo všetko. 

"Z našej strany nešťastný zápas. Nezačali sme dobre. Súper umne kombinoval. Ťažko sa to bráni s piatimi obrancami. Nemáme takých bežcov, ako by sme na tento typ pressingu mali mať. Na druhej strane, mužstvo ukázalo pozitívnu tvár," hodnotil hlavný kormidelník pred mikrofónom RTVS krátko po skončení.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

V nadstavenom čase prišiel šok, keď rozhodca z Ukrajiny Kopijevskij opäť smeroval k monitoru VAR a videl tam, údajné, uhryznutie Juraja Kucku po tom, čo ho priľahol protihráč. Slovenský reprezentant videl červenú kartu. 

"Vylúčenie bolo zbytočné. Nevidel som to dobre, iba niečo počul. Taká naivita. Z našej strny ale klobúk dole, pretože sme to zvrátili a o desiatich ubehali. Verím, že sme lepší tím. Máme týždeň, aby sme dotrénovali a verím, že postúpime," hovoril sebavedomo a jasne Vladimír Weiss starší.

Incident okomentoval aj kapitán Slovana Vladimír Weiss mladší. "Ležal na ňom hráč. Viete, v takýchto zápasoch a v adrenalíne spravíte niečo v sekunde, čo nechcete. Aj ja niekedy poviem čosi, čo tak nemyslím. Stalo sa, ideme ďalej," podržal svojho spoluhráča. Jurajovi Kuckovi hrozí trest. Za uhryznutie dostal útočník Luis Suarez zákaz hrať futbal štyri mesiace. 

Súboj Kucku s Ekofom, po ktorom videl červenú kartu
Súboj Kucku s Ekofom, po ktorom videl červenú kartuTASR

Výborný Bajrič a dôležité zistenia pred odvetou

V súboji sa predstavila nová posila Milan Borjan. V stopérskej dvojici operoval navrátilec z hosťovania Bajrič. Po zmene strán sa na trávnik dostal Kyriakos Savvidis a zhruba 20 minút odohral Marko Tolič

"Milan nezačal dobre, urobil chybičku. Ale je skúsený, bolo to vidieť, aj kľud. Bajrič podal vzadu výborný výkon. Vpredu hrala prakticky stará zostava. Z nových pôsobil výborne v druhom polčase Savvidis, takticky i pohybom. Musíme byť pokojní a rozumní. Verím, ako som povedal, že máme lepšie mužstvo. Pri mojej šťastnej ruke sa musím trafiť do zostavy a postúpiť," nadviazal kormidelník belasých.

Prehľad zápasu Slovan Bratislava - Swift Hesperange 1:1 (1:1)

Už pred stretnutím 58-ročný tréner zdôrazňoval, že veľa informácií o majstrovi Luxemburska nezískali. Po prvom zápase má ale pred odvetou jasno. 

"Toto som čakal. Tréner sa týmto prezentoval predtým v Dudelange. Sme poučení. Majú v kádri deväť nových hráčov, aj kvalitných. Vedia hrať futbal. Slabého súpera niet. Našou chybou sme ich pustili do zápasu - nešťastnou penaltou. Prišlo vylúčenie. Z tohto pohľadu sme ťahali za kratší koniec, ale dúfam a verím, že to zlomíme morálkou v odvete," doplnil pre RTVS Weiss st. Odveta v Luxembursku je na programe o týždeň 19. júla.

Jediný presný zásah Slovana strelil kapitán Weiss
Jediný presný zásah Slovana strelil kapitán WeissTASR