Real, Bayern aj Inter postupujú. United v divokom zápase podľahli Kodani a sú poslední

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real, Bayern aj Inter postupujú. United v divokom zápase podľahli Kodani a sú poslední

Aktualizované
Manchester United prehral ďalší zápas.
Manchester United prehral ďalší zápas.Profimedia
Futbalisti Realu Madrid, Bayernu, Interu a Realu Sociedad postúpili do osemfinále Ligy majstrov. "Biely balet" zdolal Bragu a v C-skupine je aj po štvrtom kole stopercentný. Úradujúci nemecký majster triumfoval nad Galatasarayom a rovnako nestratil ani bod v A-skupine. Do vyraďovacej fázy sa prebojoval aj Inter, keď uspel v "déčku" na ihrisku Salzburgu.

Skupina A

Bayern Mníchov - Galatasaray 2:1

Bayern prišiel v prvom polčase o zraneného Müllera a veľmi dlho čakal na to, kým sa zapísal do listiny strelcov. Až v 80. minúte to dokázal kto iný, ak nie Kane. Následne pridal aj svoj druhý. Angličan v ostatných šiestich súťažných dueloch strelil až dvanásť gólov. Za Bavorov odohral štrnásť zápasov vo všetkých súťažiach, celkovo v nich zaznamenal devätnásť zásahov. Kane bude čoskoro najlepším anglickým strelcom v LM, keďže pred sebou má už len Rooneyho (30) a Sterlinga (27). On sám sa presadil 25-krát. Mníchovský klub vyhral aj štvrtý zápas a zabezpečil si postup do osemfinále, dokonca má istotu prvého miesta.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

FC Kodaň - Manchester United 4:3

Manchester United začal výborne, pretože druhý dvojgólový zápas od letného príchodu zažil Højlund. Dán sa stal prvým hráčom v histórii klubu, ktorý strelil päť gólov vo svojich úvodných štyroch dueloch Ligy majstrov. V 42. minúte však videl druhú červenú kartu v seniorskej kariére a prvú v LM anglický útočník Rashford. Domáci vyrovnali v nadstavenom čase prvého polčasu.

Goncalves najskôr našiel gólového Elyounoussiho a zakrátko sám premenil pokutový kop. Slovenský obranca Denis Vavro odohral za Kodaň celý zápas a dostal žltú kartu. Po zmene strán však zahral vo vlastnej šestnástke rukou a VAR nariadil pokutový kop, ktorý premenil Fernandes. Kodaň skóre otočila, na 4:3 upravoval svojím prvým gólom v LM len 17-ročný talent Bardghji. "Red Devils" v tabuľke skupiny A klesli na posledné miesto.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Skupina B

Arsenal - Sevilla 2:0

Arsenal dominoval, hráči Sevilly sa v celom zápase nedostali k jedinej strele a v šestnástke súpera nemali žiadny dotyk s loptou. Navyše krajný obranca Juanlu nestíhal, keďže Martinelli ho obišiel až päťkrát, čím za 45 minút stanovil rekord tejto sezóny Ligy majstrov. Nakoniec sa zastavil až na deviatich, čo za posledných osem rokov v LM dokázal iba Chamberlain (10). Skóre otvoril Trossard, bol to jeho piaty zásah v tejto sezóne. Na všetky mu prihrával Saka. Angličan sa následne aj sám presadil a je prvým hráčom svojho tímu od Fabregasa v roku 2007, ktorý mal dvakrát po sebe v LM bilanciu 1+1.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

PSV Eindhoven - Racing Lens 1:0

Aktuálna tabuľka skupiny B.
Aktuálna tabuľka skupiny B.Flashscore

Skupina C

SSC Neapol - Union Berlín 1:1

Slovenský záložník Stanislav Lobotka nastúpil v základnej zostave Neapolu, ale z ihriska zišiel v 77. minúte pre zranenie. Po súboji s protihráčom Tousartom potreboval ošetrenie a následne držiac si ruku odkráčal na lavičku. Domáci mali prakticky celý čas jasnú hernú prevahu a po góle Politana sa dostali do vedenia, ale svojim premiérovým zásahom v Lige majstrov vyrovnal Fofana. Nerozhodný stav vydržal až do konca. Union Berlín získal v štvrtom stretnutí historický prvý bod v LM, zároveň ukončil svoju neuverieľnú sériu dvanástich prehier po sebe. Napriek tomu ostáva na poslednom štvrtom mieste. Taliansky majster je naďalej druhý.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Real Madrid - Sporting Braga 3:0

Druhýkrát po príchode do Realu Madrid chýbal v základnej zostave Bellingham, ktorý si v minulom stretnutí poranil rameno, a tak bol na striedačke. Navyše počas rozcvičky sa zranil brankár Kepa, nahradiť ho musel Lunin. Ukrajinec chytal prvý raz od polovice augusta. Už v šiestej minúte čelil pokutovému kopu Djala, ukrajinský gólman ho pravou rukou chytil. 

Len druhýkrát v tejto sezóne sa do základu dostal Brahim a rovnako ako proti Las Palmas v La Lige strelil gól, čím otvoril skóre. Bol to jeho prvý zásah za Real v Lige majstrov. Pri rozhodnutom stave dostal na záverečné minúty šancu aj 19-ročný Nico Paz, ktorý debutoval za áčko "Los Blancos". So zhodnou bilanciou 1+1 ukončili zápas Vinícius a Rodrygo. Real Madrid si zabezpečil postup do osemfinále. Na prvom mieste má plný počet 12 bodov.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Aktuálna tabuľka skupiny C.
Aktuálna tabuľka skupiny C.Flashscore

Skupina D

Real Sociedad - Benfica 3:1

Mizéria Benficy v tejto sezóne Ligy majstrov pokračuje. Silva síce strelil prvý gól mužstva, ale na body to opäť nestačilo. Real Sociedad fantasticky zvládol úvodných dvadsať minút, počas ktorých sa presadil trikrát zásluhou Merina, Oyarzabala a Barrenetxeu. Navyše Méndez nepremenil pokutový kop a Merinovi zobral VAR pre hru rukou jeho druhý presný zásah. Barrenetxea a Merino skórovali premiérovo v LM, druhý menovaný sa presadil prvý raz počas tejto sezóny. Baskický tím vyhral na európskej scéne trikrát po sebe, čo sa mu podarilo prvýkrát po 41 rokoch, takže na prvom mieste tabuľky má desať bodov a istotu postupu do osemfinále, portugalský celok je posledný bez bodu a prišiel o šancu postúpiť do osemfinále.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Salzburg - Inter Miláno 0:1

Inter sa v Rakúsku strelecky trápil. Vykúpil ho v závere z pokutového kopu najlepší strelec Martínez. Taliansky tím je s desiatimi bodmi na druhom mieste tabuľky, ale zabezpečil si istotu postupu do osemfinále. O prvom mieste veľa napovie najbližšíe duel na pôde Realu Sociedad. Spomínaný Argentínčan skóroval v Lige majstrov druhý raz, k tomu pridal dvanásť zásahov na úrovni Serii A.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Aktuálna tabuľka skupiny D.
Aktuálna tabuľka skupiny D.Flashscore