Rodičia sú z Mostaru, syn hrá za Slovan. Toličove znalosti môžu byť tajnou zbraňou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rodičia sú z Mostaru, syn hrá za Slovan. Toličove znalosti môžu byť tajnou zbraňou

Marko Tolič prichádza do známeho prostredia.
Marko Tolič prichádza do známeho prostredia.ŠK Slovan Bratislava
Druhé predkolo Ligy majstrov prinesie Slovanu Bratislava konfrontáciu so starým známym súperom, ktorým je Zrinjski Mostar. "Belasí" majú s týmto protivníkom pomerne čerstvú skúsenosť, no o niečo detailnejší pohľad na tamojší tím môže ponúknuť nová posila Marko Tolič (27).

Chorvátsky stredopoliar nedávno zmenil pôsobisko a do hlavného mesta Slovenska zamieril zo slovinského Mariboru. Duel v Mostare bude pre neho výnimočný hneď z viacerých dôvodov.

"Pre mňa je to špeciálne miesto, pretože odtiaľ sú moji rodičia. Prežili tu prvých 20-25 rokov života, následne sa presťahovali do Záhrebu. Mám tu veľkú časť rodiny a v tejto časti krajiny som mal pred rokom svadbu. Môžem teda povedať, že prichádzam domov,“ vysvetlil jednotlivé spojitosti s miestom dejiska zápasu v rozhovore pre klubový web.

Slovanisti svojho oponenta sledovali najmä pred rokom, ale Tolič ho jedným očkom vníma už dlhšiu dobu. Trénerovi Weissovi a spoluhráčom by tak mohol poskytnúť veľmi cenné informácie.

"Viem veľa o tomto klube, hráčoch a realizačnom tíme, je tu dosť Chorvátov. Zrinjski má v posledných sezónach skutočne dobré mužstvo. Domácu ligu ovládol s 20-bodovým náskokom. Hrajú kvalitný futbal, dávajú množstvo gólov a majú technických futbalistov. Takisto aj víťaznú mentalitu, nebude to ľahký protivník," neskrýval svoje znalosti o najbližšej prekážke Bratislavčanov.

Rodák zo Záhrebu okrem samotného klubu a tamojšej ligy pozná aj mentálne nastavenie ľudí a hráčov žijúcich v tejto časti Bosny a Hercegoviny.

"Očakávam náročný stret. Mám pocit, že atmosféra bude divoká. Lístky na zápas boli vypredané hneď v prvý deň. Ľudia tu žijú pre Zrinjski. Dominujú vo svojej lige a chcú niečo dokázať aj v Európe. Sme tu na to, aby sme ich zastavili a ukázali, že postup si zaslúžime," odkázal smelo.