Žilina spoznala súpera v osemfinále mládežníckej LM, doma privíta Kodaň

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Žilina spoznala súpera v osemfinále mládežníckej LM, doma privíta Kodaň

Aktualizované
Žilinčania sa už tešia na osemfinále mládežníckej Ligy majstrov.
Žilinčania sa už tešia na osemfinále mládežníckej Ligy majstrov.Akadémia MŠK Žilina/mskzilina.sk
Súperom MŠK Žilina v osemfinále mládežníckej Ligy majstrov bude dánsky tím FC Kodaň. Rozhodol tom piatkový žreb v Nyone.

"Šošoni" počas aktuálneho ročníka vyradili cyperský Pafos, českú Spartu Praha a naposledy nemeckú Borussiu Dortmund. Súpermi Žiliny mohli byť aj RC Lens, Real Madrid, FC Salzburg, Feyenoord Rotterdam, AC Miláno, Manchester City a FC Porto.

Žilina sa do osemfinále mládežníckej Ligy majstrov dostala druhý raz, naposledy nestačila na Salzburg. Ak postúpi do štvrťfinále, čaká ju lepší z dvojice Salzburg alebo Nantes. Hralo by sa v Rakúsku alebo vo Francúzsku.

Najskôr sa pod Dubňom predstaví úradujúci dánsky majster. Kodaň vyhrala základnú skupinu A pred Galatasarayom, Bayernom a Manchestrom United.

Osemfinále je na programe 27./28. februára. Štvrťfinále sa uskutoční 12. a 13. apríla. Semifinále sa bude hrať rovnako ako finále v Nyone. Stretnutia sú naplánované na 19. apríla, posledný duel sezóny sa hrá o tri dni neskôr.

Reakcie na žreb:

Ivan Belák, tréner Žiliny: "Prvý dojem bola radosť, keďže nás vyžrebovali ako domáci tím. Išlo nám najmä o to hrať pred našimi fanúšikmi, čo sa aj splnilo. Z týchto súperov je naozaj ťažké vyberať, nakoľko sú to najlepšie európske mládežnícke tímy. Kodaň je pre nás trochu neznáma, ale za nich hovoria výsledky zo skupiny, kde nechali za sebou mená ako Bayern Mníchov, Manchester United či Galatasaray Istanbul."

"Teraz si musíme súpera dobre naštudovať a pripraviť sa na neho. Futbal v severských krajinách v uplynulých rokoch stúpa veľmi rýchlo a najmä v mládeži patria medzi najlepších. Jednoznačne od Kodane očakávame veľkú kvalitu. Veríme, že opäť bude aj plný štadión aj keď to na papieri neznie tak dobre ako Borussia Dortmund. Osobne som tipoval Kodaň doma, tak dúfam, že sa nám bude dariť rovnako, ako keď som správne trafil aj Pafos."

Jaroslav Bačík, riaditeľ Akadémie MŠK Žilina: "Sme veľmi radi, že hráme doma, to sme si všetci priali kvôli fanúšikom. Kodaň je veľmi zaujímavý súper, s tímami zo Škandinávie sa veľmi nestretávame. Je to niekoľkonásobný šampión krajiny a účastník mládežníckej Ligy majstrov s mnohými reprezentantmi v základnej zostave. Stačí sa pozrieť na výsledky v základnej skupine, v ktorej zdolali veľkokluby. V tejto fáze súťaže je kvalita tímov podobná, takže verím v dobrý duel. Myslím, že sa stretnú dva podobné štýly, tešíme sa na to."

Všetky dvojice:

AZ Alkmaar - FC Porto

AC Miláno - SC Braga

Real Madrid - RB Lipsko

MŠK Žilina - FC Kodaň

Salzburg - Nantes

Olympiacos - Lens

Bayern - Feyenoord

Mainz - Manchester City