Boženík má neskutočnú formu. Boavistu dostal na čelo tabuľky, kraľuje strelcom celej ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Boženík má neskutočnú formu. Boavistu dostal na čelo tabuľky, kraľuje strelcom celej ligy
Boženík je najlepším strelcom portugalskej ligy.
Boženík je najlepším strelcom portugalskej ligy.Profimedia
Futbalisti Boavisty vyhrali v dohrávke 5. kola najvyššej portugalskej súťaže proti Chavesu a dostali sa na prvé miesto tabuľky.

Boavista - Chaves 4:1

Domáci tím mal skvelý úvod, pretože do vedenia sa dostal už v prvej minúte. Na začiatku piatej Róbert Boženík prihral na gól Agru a v jedenástej sám zvyšoval na 3:0. Aby toho nebolo málo, tak zhruba v polovici úvodného dejstva slovenský reprezentant upravoval skóre na priebežných 4:0 svojim celkovo piatym zásahom v najvyššej portugalskej súťaži počas aktuálneho ročníka, čím sa osamostatnil na čele tabuľky strelcov.

Až za ním sa nachádzajú Di María z Benficy a Paulinho hrajúci za Sporting. Chaves síce znížil, ale Boavista si tri body nenechala zobrať. S celkovo trinástimi a pri skóre 14:6 je na čele tabuľky celej ligy. Rovnaký počet získali aj Sporting a FC Porto. Boženík dva góly strelil aj v prvom kole, keď rozhodol o výhre nad Benficou (3:2).

Počas celého predošlého ročníka sa pritom presadil za portský tím iba štyrikrát, takže tento zápis prekonal za päť duelov.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore