Jubilejný 700. duel PSG pod katarským vedením spečatenie titulu nepriniesol

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jubilejný 700. duel PSG pod katarským vedením spečatenie titulu nepriniesol

Futbalisti Paríža St. Germain musia po sobote oslavy titulu odložiť.
Futbalisti Paríža St. Germain musia po sobote oslavy titulu odložiť.AFP
Tri kolá pred koncom sezóny 23/24 nevypukli v Paríži majstrovské oslavy. Zverenci Luisa Enriqueho (53) si na spečatenie 12. ligového primátu vo svojej histórii musia počkať. Mužstvo nezvládlo v Parku princov duel so zachraňujúcim sa Le Havre. V nadstavenom čase doháňalo remízu 3:3. Na trávnik sa v 62. minúte dostal Milan Škriniar (29).

PSG - Le Havre 3:3

Paríž odohral jubilejný 700. duel pod katarským vedením naprieč všetkými súťažami (494-116-90). Nevyvíjal sa však vôbec podľa domácich predstáv. V Parku princov sa predstavilo o záchranu bojujúce Le Havre. V devätnástej minúte Operi rozjasal hosťujúcu lavičku. O desať minút na to síce Barcola vyrovnal, no o ďalších desať vrátil Le Havre vedenie Ayew. 

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Opta by Stats Perform

Po zmene strán sa začala naháňačka za vytúženým obratom. Prakticky už tradične v ostatnom období sa do hry dostal z lavičky 26-gólový najlepší strelec Ligue 1 Kylian Mbappé. Po hodine hry dostal minúty od šéfa lavičky aj Milan Škriniar či Goncalo Ramos. Práve druhý menovaný najskôr ponúkol kontaktný zásah Hakimimu, aby sa v piatej minúte nadstavenia postaral o spečatenie rezultátu na 3:3.

Aktuálny pohľad do neúplnej tabuľky francúzskej Ligue 1.
Aktuálny pohľad do neúplnej tabuľky francúzskej Ligue 1.Flashscore

Z pozície náhradníka má na konte už päť gólov a jednu asistenciu, teda najviac v celej súťaži. Parížanov čaká náročný program, keďže okrem Ligue 1 bojuje aj v semifinále Ligy majstrov. Prvé je na programe v stredu 1. mája na ihrisku Dortmundu. Odveta sa odohrá o šesť dní neskôr vo Francúzsku. V závere mája má pred sebou PSG aj finále domáceho pohára proti Lyonu. Titul môže PSG ale spečatiť Monako, ak v nedeľu prehrá v Lyone.