Lyon si poradil s Rennes, približuje sa k pohárovým priečkam. Auxerre víťazne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lyon si poradil s Rennes, približuje sa k pohárovým priečkam. Auxerre víťazne

Aktualizované
Lacazette potvrdil povesť obávaného kanoniera.
Lacazette potvrdil povesť obávaného kanoniera.Profimedia
Futbalisti Lyonu porazili v 30. kole francúzskej Ligue 1 Rennes 3:1. Tri body majú aj hráči Auxerre, Clermontu a Toulouse.

Lyon - Rennes 3:1 (0:1)

Góly: 60. Tolisso, 68. Lacazette, 79. Barcola - 11. Gouiri

Súboj tabuľkových susedov odštartovali lepšie hostia. Po zlej rozohrávke sa dostal k lopte Amine Gouiri a strelou pod brvno nedal brankárovi priestor zasiahnuť. Vyrovnanie prišlo až po hodine hry. Všetko odštartoval rohový kop, po ktorom sa presadil Corentin Tolisso.

Rovnaká štandardná situácia bola na začiatku druhého zásahu Lyonu. Lepenant prihral lepšie postavenému Alexandrovi Lacazettemu, ktorý delovkou z prvej napálil loptu do siete. 11 minút pred koncom riadneho hracieho času potvrdil víťazstvo domácich Barcola.

Ajaccio - Auxerre 0:3 (0:3)

Góly: 3. Touré, 6. Da Costa, 45.+1 Alphonse (vl.)

Futbalisti Auxerre ukázali, ako sa bojuje o záchranu v najvyššej súťaži. Predposledné Ajaccio doslova šokovali skvelým úvodom a už v 6. minúte viedli o dva góly. Zdeptaní domáci sa nedokázali spamätať, na konci prvého polčasu si strelili "vlastenca" a o osude stretnutia bolo rozhodnuté. Hostia sú po cennom triumfe na 15. priečke tabuľky.

Nantes - AS Monako 2:2 (0:2)

Góly: 65. Mostafa Mohamed, 78. Blas - 21. Disasi, 30. Matazo

Kniežací celok stratil trojbodový zápas s Nantes a v druhom polčase dovolil súperovi vyrovnať skóre. Výsledok ho môže mrzieť o to viac, že v rozhodujúcej časti sezóny sa v boji o Ligu majstrov počíta každé zaváhanie. Monaku tak patrí 4. miesto so šesťbodovým náskokom na piate Lille.

Ďalšie výsledky:

Montpellier - Toulouse 1:2 (0:1)

Góly: 88. Wahi - 31. Dallinga, 85. Chaibi

Reims - Brest 1:1 (0:1)

Góly: 90. Balogun (pen.) - 6. Lees-Melou

Troyes - Clermont 0:2 (0:2)

Góly: 27. Cham, 30. Gastien

Lorient - Marseille 0:0