Mbappé najskôr zahodil penaltu, neskôr pomohol PSG k trom bodom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mbappé najskôr zahodil penaltu, neskôr pomohol PSG k trom bodom

Asensio a Mbappé. Dvojica, ktorá vystrieľala PSG tri body na pôde Štrasburgu.
Asensio a Mbappé. Dvojica, ktorá vystrieľala PSG tri body na pôde Štrasburgu.Profimedia
Paríž st. Germain nedovolil druhý raz po sebe svojmu súperovi vrátiť sa do zápasu a získať aspoň bod. Tentoraz si zverenci Luisa Enriqueho (53) navýšené skóre udržali až do záverečného hvizdu. Nezastavilo ich ani zníženie Štrasburgu na konečných 1:2.

Štrasburg - PSG 1:2

Parížanom chýbal nielen slovenský stopér Milan Škriniar, ktorý si lieči operovaný členok, ale aj vylúčený Barcola. Už v šiestej minúte mohol favorit viesť, lenže Kylian Mbappé nariadený pokutový kop nepremenil. Od úvodu minulého ročníka to bola štvrtá penalta z dvanástich, ktorú vyhlásený kanonier zahodil. Všetky štyri zneškodnil brankár. Krátko po polhodine hry si Francúz všetko vynahradil a po Asensiovej prihrávke, ktorý zužitkoval zlý odkop brankára Bellaaroucha, otvoril gólový rezultát. Pri svojom debute v Ligue 1 prv zlikvidoval penaltu a následne sa dopustil chyby. Pomohol k jubilejnému 20. zásahu v sezóne pre hviezdu hostí.

Po zmene strán sa hostia vrátili tým najlepším spôsobom. Tentoraz si ofenzívne esá PSG úlohu vymenili a Mbappé ponúkol gól Asensiovi, ktorý navýšil skóre. V 68. minúte vrátil domácim nádej Bakwa, no bola to iba konečná pečať rezultátu. Štrasburg nevyhral v treťom kole po sebe a v neúplnej tabuľke je desiaty. Futbalisti Paríža vedú ligový pelotón s náskokom deviatich bodov pred Nice, ktoré má súboj k dobru.