PSG konečne zabralo, Škriniar s prvým ligovým víťazstvom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

PSG konečne zabralo, Škriniar s prvým ligovým víťazstvom

Škriniar dirigoval zadné rady svojho tímu.
Škriniar dirigoval zadné rady svojho tímu.Profimedia
Futbalisti parížskeho Saint Germain zvíťazili v 3. kole najvyššej francúzskej súťaže nad Racingom Lens 3:1. Za domácich odohral celý zápas slovenský obranca Milan Škriniar (28). Majster získal tri body vôbec prvýkrát v aktuálnej sezóne.

PSG - RC Lens 3:1

Parížania si vytvorili úvodnú príležitosť už po siedmich minútach hry, keď Achraf Hakimi odcentroval do šestnástky. Na prihrávku Maročana zareagoval Asensio, ktorému chýbalo len pár centimetrov, aby z nebezpečného priestoru zakončil. Hostia sa dočkali prvej strely v 18. minúte, keď Adrien Thomasson po bleskovej kombinácii pálil vysoko nad.

V závere úvodnej polhodiny pohrozili domáci rýchlym protiútokom do otvorenej obrany, ale Brice Samba predviedol skvelý zákrok proti prízemnej strele Mbappého. O chvíľu neskôr francúzsky kanonier prekonal brankára Racing Clubu pokusom z voleja, ale Sambu na bránkovej čiare zastúpil spoluhráč Kevin Danso. Skóre sa menilo až v závere úvodného dejstva, keď Asensio presnou strelou z hranice pokutového územia poslal PSG do vedenia.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Nádeje Lensu na bodový zisk výrazne klesli v 52. minúte, keď Mbappé strelou z prvej zvýšil vedenie. Francúz bol pri chuti a už o chvíľu neskôr po rýchlom uvoľnení zakončoval opäť. Druhýkrát však už neuspel a mieril vedľa. V 65. minúte sa súboj Sambu s domácim útočníkom opäť opakoval, Mbappého strelu brankár Racing Clubu vyrazil na roh.

O minútu neskôr mohol na druhej strane znížiť striedajúci Elye Wahi, ale Gianluigi Donnarumma zachránil pokus na zadnej tyči. V 76. minúte mohla obrana Lensu opäť kapitulovať, ale bočný nájazd Ousmaneho Dembélého skončil len na bočnej sieti. V nadstavenom čase Mbappé tečovanou strelou zvýšil vedenie "Les Parisiens". Napokon čestne skórovali aj hostia, strelou na prednú žrď sa presadil Morgan Guilavogui.