Veľkokluby na love. Mbappého vyzývateľ z Lille je v hľadáčiku viacerých slávnych značiek

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Veľkokluby na love. Mbappého vyzývateľ z Lille je v hľadáčiku viacerých slávnych značiek

Jonathan David z Lille je horúcim tovarom na prestupovom trhu.
Jonathan David z Lille je horúcim tovarom na prestupovom trhu.Profimedia
Podľa francúzskeho denníka L'Équipe sa neočakáva, že by Jonathan David (24) v zime opustil Lille. Talianske zdroje však uvádzajú, že kanadský kanonier v lete Ligue 1 skutočne opustí. Momentálne má k nemu najbližšie Chelsea, ale do hry môžu pokojne vstúpiť aj dva talianske veľkokluby.

L'Équipe informuje, že je takmer jasné, že útočník Jonathan David v zime Lille neopustí. Autor šiestich ligových gólov v tejto sezóne by sa však mal v lete dočkať zmeny dresu.

Podľa Gazzetta dello Sport je 24-ročný hráč, ktorý sa v minulej sezóne dobre uviedol v boji o post najlepšieho strelca Ligue 1, keď naháňal Kyliana Mbappého, na radare šiestich európskych klubov.

Špekuluje sa, že záujem majú Manchester United, Real Madrid a Atlético Madrid, isté sú však Chelsea, Neapol a AC Miláno. Manažér "The Blues" Mauricio Pochettino hľadá svojho vyvoleného a na užšom zozname má len dve mená.

Prvým je Victor Osimhen z Neapola a druhým David. Podľa webu Caught Offside sa o Kanaďana zaujíma aj úradujúci taliansky majster, ktorý by si mohol predajom Osimhena na Stamford Bridge pomôcť nielen finančne. Partenopei by tak mali v boji o bývalého strelca Gentu o jedného konkurenta menej.

O nigérijského útočníka majú záujem aj na San Sire. Po sezóne vyprší zmluva Olivierovi Giroudovi a otázkou zostáva, či Francúz zostane v talianskej metropole. Tak či onak, Rossoneri majú v úmysle v lete posilniť svoju ofenzívu. Pre záujemcov o Davidove služby je známa aj požadovaná cena - Lille bude stačiť 60 miliónov eur.

Ďalšie futbalové prestupy a špekulácie