Kórejčania s Uruguajčanmi si zahrajú na MS U20 o cenné kovy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kórejčania s Uruguajčanmi si zahrajú na MS U20 o cenné kovy
Aktualizované
Kórejská radosť z postupu.
Kórejská radosť z postupu.
Profimedia
Južná Kórea a Uruguaj doplnili menoslov štyroch krajín, ktoré sa dostali do semifinále futbalových MS hráčov do 20 rokov v Argentíne a zahrajú si tak o medaily.

Južná Kórea - Nigéria 1:0 pp (0:0)

Gól: 95. Seok-Hyun Choi

Bol to boj, ktorý veľa futbalovej krásy nepriniesol. Na prvú vyloženú šancu museli diváci čakať až do druhého polčasu. V 51. minúte vyslal Daniel Bameyi zo strednej vzdialenosti parádny volej rovno do stredu brány. Gólman ale zmenu skóre nedopustil. Držanie lopty mali na svojej strane v tom čase Nigérijčania, ale víťaza sme po 90 minútach nespoznali. O všetkom tak muselo rozhodnúť predĺženie.

Seung-Won Lee zahral v 95. minúte priamy kop a Choi dokázal vyskočiť najvyššie v pokutovom území, hlavou posadil loptu presne do pravej polovice svätyne. Súper už zareagovať nestihol a Kórea sa teší na semifinále proti favorizovanému Taliansku, ktoré je na programe 8. júna.

Hodnotenie hráčov.
Flashscore

USA - Uruguaj 0:2 (0:1)

Góly: 21. Duarte, 56. Wynder (vl.)

Uruguaj porazil USA 2:0 a rezervoval si poslednú miestenku do semifinále MS hráčov do 20 rokov v Argentíne, kde sa stretne s Izraelom. Oba góly pripravil pritom Juan de los Santos.

De los Santos si výborne poradil s loptou na ľavom krídle, zbavil sa obrancu Justina Cheho a poslal ju centrom pred bránu, aby ju do otvorenej svätyne poslal poľahky Anderson Duarte. V druhom dejstve predviedol uruguajský rýchlonohý hráč s číslom 11 na drese ďalší výpad. Opäť centroval zľava... Smoliarom sa stal Joshua Wynder, ktorý loptu nechtiac upratal do vlastnej siete.

Cade Cowell sa zo všetkých síl snažil vrátiť USA späť do hry. Prv ho vychytal brankár nohami, ďalší z jeho pokusov sa odrazil od vlastného spoluhráča Rokasa Pukstasa, čo zachránilo Uruguaj od prakticky istého inkasovaného gólu.

Hodnotenie hráčov.
Flashscore