Anglicko porazilo Dánsko a postupuje, Čína zdolala Haiti, JAR remizovala s Argentínou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Anglicko porazilo Dánsko a postupuje, Čína zdolala Haiti, JAR remizovala s Argentínou

Aktualizované
Kgatlanaová sa zapísala do listiny strelkýň.
Kgatlanaová sa zapísala do listiny strelkýň.Profimedia
Základná skupina G na majstrovstvách sveta žien vo futbale odštartovala svoje druhé duely. Reprezentácia z Južnej Afriky nebola ďaleko od zdolania Argentíny, napokon sa však zrodila remíza. V skupine D si výrazne pomohli Anglicko a aj Čína, no bojovať sa bude do samého konca.

G-skupina

Argentína - Juhoafrická republika 2:2 (0:1)

Predzápasovú motiváciu oboch tímov zvyšoval fakt, že ich úvodné vystúpenia im priniesli prehru. Gólovú oponu stretnutia otvorila Linda Motlhalo, káder z JAR viedol 1:0. Ešte bližšie k víťazstvu bol výber z južného cípu Afriky niečo po vyše hodine hry, náskok zvýšila Thembi Kgatlanaová.

Keď sa meranie síl blížilo k záverečnej pasáži, v 74. minúte pre Argentínčanky vykresala nádej Sophia Braunová. Onedlho na ňu presným zásahom nadviazala Romina Núñezová a Juhoameričanky mohli pomýšľať aj na víťazstvo. Napokon si ale obe strany pripísal iba bod a ostávajú na dne skupinovej tabuľky.

Štatistiky duelu Argentína - JAR
Štatistiky duelu Argentína - JARFlashscore

D-skupina

Anglicko - Dánsko 1:0 (1:0)

Anglicko malo výborný vstup do stretnutia, pretože už v šiestej minúte otvorila skóre Lauren Jamesová. Albion síce tvrdil muziku takmer celých 90 minút, no nevedel s vypracovať ďalšiu gólovú príležitosť, ktorá by sa dala označiť za naozaj nebezpečnú. Dánky toho smerom dopredu veľa neukázali, za to dobre bránili.

Škandinávsky tím mohol udrieť v samotnom závere, pretože na center zľava si výborne naskočila Vangsgaardová a opečiatkovala žrď. Angličanky udržali najtesnejšie víťazstvo a po druhej takejto výhre sú na čele skupiny D s istotou postupu. Dánsko bude bojovať o druhú priečku v poslednom stretnutí proti Haiti.

Škrvnou na úspechu Anglicka je zranenie líderky stredu poľa Walshovej, ktorá odišla už v prvom polčase.

Anglicko síce kontrolovalo hru, ale takmer získalo iba bod.
Anglicko síce kontrolovalo hru, ale takmer získalo iba bod.Statsperform

Čína - Haiti 1:0 (0:0)

Haiťanky ukázali, že aj keď sú nováčikom na MS, tak sa favoritiek neboja. Počas celého stretnutia boli nebezpečné hlavne vďaka svojmu pohybu. Navyše im Čína pomohla po polhodine hry, kedy Zhangová nevyberavým zákrokom zasiahla kolíkmi kopačky súperku škaredo do kolena.

Krátko na to dokázala Modesirová rozvlniť sieť, ale jej zásah pre ofsajd neplatil. Táto útočníčka mala gól na kopačke v polovici druhého dejstva, lenže najväčšiu šancu zápasu vychytala Zhuová. Dvadsať minút pred koncom však vo vlastnej šestnástke faulovala Mathurinová. Nariadenú penaltu premenila Shuangová.

Haiti vrhlo všetko dopredu, no penaltu im zobral VAR a Mondesirová krížnym pokusom tesne minula priestor troch žrdí. Číňanky tak v skupine D poskočili na druhé miesto, karibská krajina je posledná. Napriek dvom sympatickým výkonom proti favoritkám na gól čaká.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform