FIFA s obavami pred MS žien. Vyzýva spoluorganizátora, aby zvýšil predaj lístkov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

FIFA s obavami pred MS žien. Vyzýva spoluorganizátora, aby zvýšil predaj lístkov

Šampionát bude prebiehať jeden mesiac.
Šampionát bude prebiehať jeden mesiac.Reuters
Výkonná riaditeľka FIFA Sarai Baremanová uviedla, že spoluorganizátori majstrovstiev sveta žien z Nového Zélandu musia v nadchádzajúcich týždňoch zvýšiť predaj vstupeniek vzhľadom na pomerne skromnú predajnú silu národného tímu Football Ferns.

Šéfka ženského futbalu FIFA uviedla, že v má obavy aj o ďalšieho organizátora MS Austráliu, kde sa na prípravný zápas "Matildas" proti Francúzsku 14. júla v Melbourne očakáva rekordný počet divákov - viac ako 40 000.

"Musím povedať, že sa trochu viac sústreďujem na Nový Zéland, pretože tu nemáme luxus ako v Austrálii. Tam sú hráčky miláčikmi krajiny. Sam Kerrová je absolútna superhviezda a celá krajina je do futbalu zamilovaná. Majú predajnú silu, aká na Novom Zélande s Football Ferns ešte nie je. V najbližších týždňoch nás teda čaká trochu viac práce," vyjadrila sa Baremanová.

Na MS žien vo futbale v Austrálii a na Novom Zélande, ktoré sa uskutočnia od 20. júla do 20. augusta, sa predalo viac ako milión vstupeniek, čím sa turnaj stane najnavštevovanejším samostatným ženským športovým podujatím v histórii. Nový Zéland, ktorý hostí 29 zo 64 zápasov, predal takmer 250 000 lístkov, uviedli minulý týždeň miestni organizátori.

Tamojšia reprezentácia ťahá sériu 10 zápasov bez víťazstva od roku 2022 a môže mať problém dostať sa do vyraďovacích bojov šampionátu. Domáci tím napriek tomu očakáva veľké návštevy na skupinové duely, pričom na otvárací zápas proti Nórsku chcú vypredaný Eden Park. Ostatné súboje môžu byť v krajine, ktorá je známa svojou posadnutosťou rugby, ťažšie predajné.

Austrália, ktorá má veľké očakávania od tímu Matildas a je nadšená postupom mužského tímu do vyraďovacej fázy MS v Katare, čaká rekordný počet divákov. Najväčšia návšteva na samostatnom ženskom futbalovom stretnutí v Austrálii bola 36 109 divákov, keď hostiteľky hrali v novembri 2021 na Olympijskom štadióne v Sydney s majsterkami sveta zo Spojených štátov.

Riadiaci orgán Football Australia vo štvrtok uviedol, že tento rekord má byť prekonaný na melbournskom štadióne Docklands proti Francúzsku. Otvárací duel majstrovstiev sveta Austrálie s Írskom bol pre veľký záujem o vstupenky presunutý z menšieho futbalového štadióna v Sydney na Olympijský štadión s kapacitou 69 000 divákov.

Termín prvého duelu MS žien 2023
Termín prvého duelu MS žien 2023Flashscore