Nestačil sympatický výkon a ani gól priamo z rohu, Írky podľahli favorizovanej Kanade

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nestačil sympatický výkon a ani gól priamo z rohu, Írky podľahli favorizovanej Kanade

Aktualizované
Kanada sa dlho dostávala do zápasu, ale potvrdila úlohu favorita.
Kanada sa dlho dostávala do zápasu, ale potvrdila úlohu favorita.Profimedia
Futbalistky Japonska aj Španielska vyhrali na MS žien v skupine C aj svoje druhé zápasy a zabezpečili si postup do osemfinále. Kanada zdolala v skupine B Írsko, ktoré malo veľmi dobrý úvod, ale vedenie neudržalo.

C-skupina

Japonsko - Kostarika 2:0 (2:0)

Japonsky si výhrou zabezpečili postup zo základnej skupiny, pretože majú šesť bodov. Proti Kostarike bol ázijský tím favoritom a herne to aj potvrdzoval. Naomotová otvorila skóre v 25. minúte, zakrátko sa k nej pridala Fujinová. Napriek prehre podala výborný výkon gólmanka Vegová, ktorá zabránila väčšiemu počtu inkasovaných zásahov.

Po dvoch dueloch má Japonsko ma konte už sedem strelených a žiadny inkasovaný gól. Kostarika sa ešte nepresadila, pričom celkovo päťkrát inkasovala. V stredajšom stretnutí iba raz vystrelila medzi tri žrde.

Japonsko dominovalo, na výhru mu stačili dva body.
Japonsko dominovalo, na výhru mu stačili dva body.Statsperform

Španielsko - Zambia 5:0 (2:0)

Španielsko malo veľmi dobrý vstup do zápasu a prichádzala jedna šanca za druhou. V 9. minúte vyslala krásnu ranu pod brvno Abelleirová, čím otvorila skóre. Zakrátko Putellasová posadila loptu Hermosovej na hlavu pred prázdnu bránku. Aj keď sa vedenie európskeho tímu nenavyšovala nejakým rýchlym tempom, tak postupne sa to darilo.

Redondová obdržala presný pas za obranu a Hermosová dorazila predošlého zakončenie spoluhráčky do žrde. Španielky si vďaka víťazstvu zabezpečili postup zo základnej skupiny. Rovnako ako Japonky majú zhodný počet šiestich bodov a trochu lepšie skóre 8:0. V poslednom stretnutí sa tak tieto dva tímy vo vzájomnom stretnutí pobijú o prvé miesto.

Hermosová mohla spečatiť hetrik, no Sakalová loptu vytiahla na hornú tyč. Redondovej sa ale ešte podarilo streliť svoj druhý gól. Zambia sa stala prvým tímom týchto MS, ktorý inkasoval desať gólov. Ani raz neskóroval. Spoločne s Kostarikou je bez bodu a šance postúpiť. Ich meranie síl bude už iba duelom o body či presné zásahy na fóre majstrovstiev sveta.

Obrovská dominancia Španielska sa ukazovala počas celého stretnutia.
Obrovská dominancia Španielska sa ukazovala počas celého stretnutia.Statsperform

B-skupina

Kanada - Írsko 2:1 (1:1)

Írky vleteli na favorizované súperky ako veľká voda. Prvá šanca Carusovej ešte neskončila úspešne, ale McCabeová v štvrtej minúte strelila gól priamo z rohu a šokovala Kanadu. Postarala sa o prvý gól svojej krajiny v histórii ženských MS. Momentum bolo na strane debutanta. Severoamerická krajina sa ťažko dostávala do hry.

Darilo sa to až postupne. Gillesová zakončila štandardku spred odkrytej bránky nad brvno. "Javorovému listu" pomohol nešťastný teč do vlastnej svätyne od Connollyovej zo záveru polčasu. Hneď na začiatku druhého síce Brosnanová skvele vystihla parádny pokus Huitemovej k žrdi, no po zaváhaní defenzívy na strelu Leonovej nemala žiadny nárok.

McCabeová strelila gól priamo od rohovej zástavky.
McCabeová strelila gól priamo od rohovej zástavky.Statsperform

Cez prestávku sa do hry dostala Sinclairová. Tá útočí na rekord. Môže sa stať prvou hráčkou, ktorá skóruje na šiestich rôznych majstrovstvách sveta. Dvakrát bola proti Brosnanová.

Kanaďanky dokázali víťazstvo udržať a sú na čele skupiny B so štyrmi bodmi. Írky napriek sympatickým výkonom proti dvom favoritkám nezískali ani bod a z poslednej priečky už nemôžu ísť do osemfinále. Vo štvrtok si môže postup zabezpečiť aj domáca Austrália, potrebuje poraziť Nigériu.

Kanada začala veľmi zle, ale na konci zápasu je na čele skupiny B.
Kanada začala veľmi zle, ale na konci zápasu je na čele skupiny B.Statsperform