Smrteľná streľba len pár hodín pred štartom MS žien, v Aucklande traja mŕtvi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Smrteľná streľba len pár hodín pred štartom MS žien, v Aucklande traja mŕtvi

Nový Zéland rieši vážnu situáciu.
Nový Zéland rieši vážnu situáciu.Profimedia
V centrálnej obchodnej štvrti novozélandského Aucklandu došlo k streľbe, pri ktorej zahynuli dvaja ľudia a strelec, a to len niekoľko hodín pred začiatkom svetového šampionátu žien vo futbale.

Predpokladá sa, že pri incidente, ktorý sa stal okolo 7:22 miestneho času, bolo zranených najmenej šesť ďalších ľudí. Nepríjemná udalosť sa odohrala na stavenisku a je potvrdené, že sa ju podarilo zvládnuť na mieste.

Polícia vyzvala ľudí, aby necestovali do oblasti, ktorá je vzdialená len dva kilometre od Eden Parku, kde sa má konať úvodný zápas turnaja. Všetci zamestnanci FIFA a futbalové tímy sú v bezpečí a je o nich postarané, uviedol starosta.

"Polícia zvládla vážny incident, ktorý sa odohral dnes ráno na stavenisku v Aucklande. Bolo hlásených viacero zranení a v tejto fáze môžeme potvrdiť, že dve osoby zomreli. Páchateľ mužského pohlavia je tiež po smrti," uvádza sa vo vyhlásení novozélandskej polície.

Všetko sa odohralo po hláseniach o osobe, ktorá ráno vystrelila zo strelnej zbrane v priestoroch staveniska na dolnej ulici Queen Street. Zasahoval značný počet policajtov, ktorí oblasť uzavreli. Nasadený bol aj policajný vrtuľník, ktorý zabezpečoval dohľad.

"Páchateľ sa pohyboval po stavenisku a pokračoval v streľbe zo zbrane. Po dosiahnutí horných poschodí budovy sa muž zdržiaval vo výťahovej šachte a naši zamestnanci sa s ním pokúsili nadviazať kontakt. Následne vypálil ďalšie výstrely a po krátkom čase bol nájdený mŕtvy," vravia tamojšie bezpečnostné zložky.

Polícia sa snažila ubezpečiť ľudí v meste, že incident nepredstavuje riziko pre národnú bezpečnosť. Majstrovstvá sveta vo futbale žien sa začnú vo štvrtok, pričom v otváracom dueli sa stretnú spoluhostitelia z Nového Zélandu s Nórskom.

Premiér Chris Hipkins na tlačovej konferencii zdôraznil, že otvárací zápas majstrovstiev sveta žien sa uskutoční podľa plánu. "Obyvatelia Aucklandu si môžu byť istí, že polícia neutralizovala hrozbu a v súvislosti s incidentom po nikom inom nepátra. Bezpečnosť Novozélanďanov je našou prioritou," zdôraznil.