Španielky si proti Helvétkam zastrieľali. Japonky sa trápili, ale sú vo štvrťfinále MS

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Španielky si proti Helvétkam zastrieľali. Japonky sa trápili, ale sú vo štvrťfinále MS

Aktualizované
Aitana Bonmatiová (vpravo) oslavuje svoj prvý gól na šampionáte s Albou Redondovou.
Aitana Bonmatiová (vpravo) oslavuje svoj prvý gól na šampionáte s Albou Redondovou.Profimedia
Po základných skupinách sa majstrovstvá sveta vo futbale žien prehupli do vyraďovacej fázy. Kto nakoniec dokráča k celkovému triumfu?

Švajčiarsko - Španielsko 1:5

Víťazky A-skupiny zo Švajčiarska neboli pred osemfinále veľkými favoritkami. Predpoklady sa potvrdili a po jednoznačnom priebehu ich z turnaja vyprevadili Španielky. Druhý tím skupiny C od začiatku dominoval. Skóre otvorila Bonmatiová v piatej minúte, prihrávala jej Redondová. Jediná trhlina nastala pre tím Jorgeho Vildu na začiatku druhej desaťminútovky, keď si strelila vlastný gól Codinová. 

Všetko bolo zabudnuté o šesť minút neskôr, keď si hráčky, ktoré mali prsty v úvodnej trefe, úlohy vymenili a tešila sa aj Redondová. Do polčasu sa presadila znovu Bonmatiová, Codinová tentoraz už mierila do správnej brány.  

Po zmene strán Španielsko ubralo nohu z plynu a šetrilo sa na ďalšie boje. Konečný stav 5:1 zariadila Hermosová. Helvétky sa s turnajom lúčia, zatiaľ čo Španielky budú čakať na meno svojich súperiek. Rozhodne o tom nedeľňajší súboj medzi Holandskom a Juhoafrickou republikou.

Redondová a jej pohyb na ihrisku v súboji so Švajčiarskom.
Redondová a jej pohyb na ihrisku v súboji so Švajčiarskom.StatsPerform/Profimedia

Japonsko - Nórsko 3:1

Japonky presvišťali skupinou C ako víchor, trikrát zvíťazili, pričom porazili aj Španielky a ani raz neinkasovali. Proti Nórsku sa však rozbiehali pomaly. V prvom dejstve dokonca ani raz nevystrelili na bránu, napriek tomu skórovali po ďalšom vlastnom zásahu v prvom vyraďovacom dni. Smoliarkou bola severanka Engenová, ktorá ale dlho smútiť nemusela, keďže prakticky bleskovo vyrovnala Reitenová

Druhá polovica stretnutia už bola o niečom inom. Ázijská krajina zlepšila presnosť v streľbe, čím paradoxne otvorila priestor aj pre protivníčky, no o svojom postupe rozhodla krátko po návrate zo šatní. Bola to Šimizuová a v záverečnej desaťminútovke Miyazawová, ktoré posunuli Japonsko do štvrťfinále majstrovstiev sveta. V ňom sa stretne s lepším z dvojice USA - Švédsko.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.StatsPerform