Dvadsaťjednotka nestačila v prvom prípravnom dueli na rovesníkov z Maďarska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvadsaťjednotka nestačila v prvom prípravnom dueli na rovesníkov z Maďarska

Adam Tučný na snímke proti Maďarsku.
Adam Tučný na snímke proti Maďarsku.TASR
Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov nestačili vo štvrtkovom prípravnom zápase na rovesníkov z Maďarska, ktorým podľahli v Trnave 0:1. Autorom jediného presného zásahu bol v 81. minúte striedajúci Krisztián Lisztes.

SLOVENSKO - Maďarsko 0:1 (0:0)

Častejšie na lopte boli v priebehu úvodného dejstva domáci hráči, Maďari vyčkávali v defenzívnom tvare so všetkými hráčmi na vlastnej polovici. Napriek prehustenému priestoru sa však dokázali slovenskí mladíci presadzovať. Už v 2. minúte mal veľkú príležitosť otvoriť skóre Kaprálik, ktorého ukážkovou prihrávkou vyslal do úniku Veselovský, ale brankár Hegyi zasiahol nohou. Prvýkrát v stretnutí sa pripomenuli hostia v 9. minúte, keď si Vancsa naviedol loptu na pravačku, ale jeho strele chýbala razancia, a tak nepredstavovala hrozbu pre Belka. Po polhodine hry sa presadil ako prvý Jakubko, ktorý však hlavičkoval z tesného ofsajdu.

O osude slovenských mladíkov rozhodol jediný zásah
O osude slovenských mladíkov rozhodol jediný zásahFlashscore

Po zmene strán oba tímy siahli po viacnásobných striedaniach s cieľom oživiť hru. Nasledovala však hluchá časť duelu, počas ktorej sa obraz hry príliš nezmenil. Kombinovali najmä Slováci, hostia však bránili lepšie ako v prvom polčase. V 63. minúte vyslal síce prudkú strelu na bránu Tučný, no Hegyi stál presne v dráhe lopty. V 81. minúte založili hostia rýchlu kontru, na konci ktorej umiestnil loptu k žrdi striedajúci Lisztes - 0:1. Slováci už v závere nedokázali zareagovať a podľahli maďarským rovesníkom.

Zverenci Jaroslava Kentoša najbližšie nastúpia proti Rakúsku
Zverenci Jaroslava Kentoša najbližšie nastúpia proti RakúskuFlashscore