Má za sebou operáciu, pred zrazom si dal vlastný gól. Vystihuje celú sezónu, hlási Gyömbér

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Má za sebou operáciu, pred zrazom si dal vlastný gól. Vystihuje celú sezónu, hlási Gyömbér
Gyömbér nemá problém hrať ani mimo stopérskej pozície.
Gyömbér nemá problém hrať ani mimo stopérskej pozície.Profimedia
Medzi slovenskými futbalistami, ktorých trápilo v predchádzajúcom období zranenie, bol aj Norbert Gyömbér (31). Na marcové sústredenie národného tímu pred zápasmi s Rakúskom (23. marca) a na pôde Nórska (26. marca) už prišiel zdravotne v poriadku, no Salernitane chýbal začiatkom roka vyše jeden a pol mesiaca. Obrancu talianskeho tímu trápil pruh.

"Dnes som už v poriadku, v sobotu som odohral 70 minút a sám som bol prekvapený. Mal som pruh, podstúpil som operáciu a týždeň som trénoval s tímom. Nevyšlo to úplne ideálne, ale som rád, že som hral," povedal Gyömbér na nedeľňajšom mediálnom brífingu. Ligový zápas proti Lecce bol preňho smoliarsky – dal si vlastný gól a pre súpera tak "zariadil" víťazstvo 1:0.

"Môj vlastný gól vystihuje celú sezónu. Stáva sa to, takto sa trápime, nemôže nám to padnúť a my si dávame sami vlastné góly," zhodnotil situáciu 31-ročný hráč.

Salernitane patrí v tabuľke posledné miesto, na zónu záchrany stráca jedenásť bodov a vyhrala len dva z 29 zápasov. Naposledy 30. decembra na pôde Verony (1:0), kde pôsobia dvaja Gyömbérovi krajania Ondrej Duda a Tomáš Suslov. Obaja sú aj na marcovom zraze, kde sa Slovensko pripravuje na majstrovstvá Európy v Nemecku.

Na turnaji ho čakajú v E-skupine zápasy s Belgickom, Rumunskom a víťazom B-vetvy play-off. Gyömbér teda odohral od konca januára len 66 minút a uvedomuje si intenzitu medzištátnych zápasov.

"Dva zápasy na reprezentačnej úrovni sú o niečom inom. Tie dajú zabrať aj hráčom, ktorí majú v nohách oveľa viac zápasov. Som však profík, viem, ako sa mám o seba starať," povedal stopér, ktorému nerobí problém nastúpiť aj o niečo vyššie v poli.

"Ja osobne sa cítim najlepšie na poste stredného obrancu. Tam som odohral celú kariéru, ale nerobí mi problém zaskočiť aj na iných postoch," vysvetlil Gyömbér.

V pôvodnej 30-člennej nominácii bolo desať bekov a po vypadnutí štvorice hráčov vrátane dvoch defenzívnych (Denis Vavro, Ľubomír Šatka) využil tréner Francesco Calzona len dvoch náhradníkov, oboch z radov obrancov (Sebastián Kóša, Marek Kristián Bartoš).

Slovensko - Rakúsko (sobota, 18:00)

Systém talianskeho kormidelníka vychádza z obrany, ktorej súčasťou je bežne aj kapitán Milan Škriniar. Na prebiehajúcom sústredení však nie je prítomný pre zranenie. "Pre trénera je super, že má k dispozícii veľa obrancov. Najmä, keď môžu zaskočiť nielen na svojich postoch," dodal Gyömbér.