Nórsko proti Slovensku s najväčšími zbraňami. Nechýba Haaland či Ödegaard

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nórsko proti Slovensku s najväčšími zbraňami. Nechýba Haaland či Ödegaard
Haaland je hlavnou zbraňou nórskeho tímu.
Haaland je hlavnou zbraňou nórskeho tímu.Profimedia
Hviezdny kanonier Manchestru City Erling Haaland (23) vedie nomináciu Nórska na marcové prípravné zápasy proti Česku a Slovensku. V 23-člennej nominácii, ktorú v utorok oznámil tréner Staale Solbakken, figurujú aj ďalšie opory ako brankár Örjan Nyland zo Sevilly, obranca Leo Östigaard z Neapola či stredopoliar Martin Ödegaard z Arsenalu. Naopak, v zozname chýba stredopoliar Sparty Praha a syn trénera Markus Solbakken.

Haaland pre zranenie vynechal takmer celý december a január, napriek tomu v tejto sezóne strelil za City už 29 gólov v 33 zápasoch a s 18 zásahmi vedie tabuľku strelcov anglickej ligy. Podobnú bilanciu má aj v národnom tíme, za ktorý skóroval 27-krát v 29 stretoch.

Program slovenskej reprezentácie.
Program slovenskej reprezentácie.Flashscore

Prekvapivé rozhodnutie nepokračovať v reprezentačnej kariére učinil stredopoliar Fredrik Aursnes, ktorý sa chce sústrediť na klubové pôsobenie v Benfice Lisabon. Za národný tím odohral 20 stretnutí a strelil v nich jeden gól.

"Chcem sa poďakovať svojim spoluhráčom, trénerom a personálu za skvelé časy strávené v národnom tíme. Som veľmi hrdý na to, že som mohol byť jeho súčasťou a reprezentovať Nórsko. Cítim však, že chcem mať viac času a slobody, aby som vo svojom živote uprednostnil iné veci ako futbal. Preto som sa rozhodol ukončiť pôsobenie v národnom tíme," povedal Aursnes.

Solbakken, ktorý od svojho januárového prestupu z Vikingu Stavanger nastúpil za pražskú Spartu sedemkrát, z toho v štyroch ligových zápasoch, má na konte len jeden reprezentačný štart. Debutovať môže obranca Cercle Brugge Jesper Daland. Výber Francesca Calzonu privítajú Nóri v Osle 26. marca.

Nominácia Nórska na zápasy s Českom a Slovenskom:

Brankári: Örjan Nyland (Sevilla), Mathias Dyngeland (Brann), Egil Selvik (Haugesund).

Obrancovia: Leo Östigaard (Neapol), Kristoffer Ajer (Brentford), Jesper Daland (Cercle Brugge), Andreas Hanche-Olsen (Mainz), Marcus Holmgren Pedersen (Sassuolo), Julian Ryerson (Dortmund), David Möller Wolfe (Alkmaar), Fredrik Björkan (Bodø/Glimt).

Stredopoliari: Patrick Berg (Bodø/Glimt), Sander Berge (Burnley), Aron Dönnum (Toulouse), Mohamed Elyounoussi (Kodaň), Osame Sahraoui (Heerenveen), Kristian Thorstvedt (Sassuolo), Hugo Vetlesen (FC Bruggy), Martin Ödegaard (Arsenal), Oscar Bobb (Manchester City).

Útočníci: Erling Haaland (Manchester City), Jörgen Strand Larsen (Celta Vigo), Alexander Sörloth (Villarreal).