Doplnia Messiho v Miami Suaréz, Busquets či Di María? Inter je aj pod finančným tlakom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Doplnia Messiho v Miami Suaréz, Busquets či Di María? Inter je aj pod finančným tlakom
Bude táto trojica znova obliekať rovnaký dres?
Bude táto trojica znova obliekať rovnaký dres?Profimedia
Po príchode Lionela Messiho (35) do Miami sa okamžite začalo špekulovať o tom, aké ďalšie hviezdy by ho mohli doplniť. Spomínajú sa hlavne jeho bývalí spoluhráči z Barcelony, no aj keby bol záujem obojstranný, tak Inter nie je v pozícii, keď môže zaregistrovať nové mená rad radom. Musí rozumne pracovať s platovým stropom a mnohými podmienkami.

Sergio Busquets

Jeden z najnedocenejších hráčov svojej generácie odchádza z Barcelony a prvýkrát zmení klub. Dostal nesmierne lukratívne ponuky zo Saudskej Arábie aj Kataru, ale aktuálne sa zdá, že by mohol mať najväčší záujem práve o spoluprácu s Messim.

Jordi Alba

Barcelona oficiálne potvrdila odchod ľavého obrancu. Záujem hneď prejavilo Atlético, lenže spolupráca s bývalými spoluhráčmi je veľmi lákavá. Alba prenechal miesto na kraji defenzívy mladším a z Európy by mohol odísť po zisku všetkých možných trofejí na klubovej úrovni.

Ángel Di María

Po roku odchádza z Juventusu, pričom o situácii majstra sveta sa informoval Inter. Posledné správy hovoria o tom, že Miami a krídelník už podnikli prvé kroky v snahe nájsť spoločnú dohodu. Bývalý hráč Realu Madrid, PSG či Manchestru United sa blíži ku koncu neuveriteľnej kariéry. Takisto vyhral všetko.

Luis Suaréz

Barcelona ho označila za nadbytočného, hneď na to vyhral ako najlepší strelec La Ligy titul s Atléticom. V roku 2022 sa vrátil do materského Nacionalu a tiež pomohol vyhrať ligu. Od začiatku tohto roka pôsobí Suaréz v Gremiu, no s MLS je spájaný už dlho. Teraz by Uruguajčan mohol na Floride pomôcť obnoviť dve tretiny legenrádneho tria MSN.

Platový strop sa nedá oklamať

Jednoducho povedané: Každý tím MLS musí zmestiť platy svojich hráčov pod platový strop, ktorý je v sezóne 2023 na úrovni 5,21 milióna amerických dolárov, ale zároveň môže mať v kádri troch tzv. "designated players", teda vybraných hráčov s vyšším platom nezapočítávajúcim sa pod strop.

Tu čiastka obmedzená nie je, záleží len na finančných možnostiach daného klubu. Miami má aktuálne na troch miestach trio hráčov Rodolfo Pizarro, Leo Campana a Gregore, ktorého plat však nepresahuje 1,651 milióna amerických dolárov, a tak môže byť z pozície "designated" odstránený, ale započíta sa do platového stropu (5,21 milióna dolárov).

Inter hranicu neprekročí a navyše nebude mať absolútne žiadny problém s príchodom Messiho. Avšak, ak by prišla ďalšia hviezda, tu už by problém nastal. V rámci MLS nemôžu byť hráči s označením "designated" na zozname vymenení, a tak Pizarro alebo Campana budú musieť prestúpiť.

Inak sa prakticky nepodarí vedeniu zapísať ďalšiu oporu, nakoľko pod platový strop sa nezmestí a štvrté miesto neexistuje. Poslednou možnosťou je vykúpenie zo zmluvy, čo pravidlá MLS umožňujú spraviť každému tímu raz a logicky sa ponúka táto "finta" na Pizzara, ktorému končí zmluva po aktuálnom ročníku.

Športový riaditeľ Chris Henderson má pred sebou ťažké týždne, keďže Miami je stále pod drobnohľadom a boli mu udelené sankcie. V minulosti totiž vyplácalo peniaze hráčom mimo platového stropu, aby pod ním získalo viac miesta, no MLS na to neskôr prišla.