Návrat ikony futbalu do materského klubu? Vždy tu bola tá myšlienka, vraví Messi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Návrat ikony futbalu do materského klubu? Vždy tu bola tá myšlienka, vraví Messi

Messi predvádza svoje umenie v americkej MLS.
Messi predvádza svoje umenie v americkej MLS.Profimedia
Lionel Messi (36), legenda Barcelony a súčasná hviezda Interu Miami, si bezpochyby užíva pôsobenie v Major League Soccer. V jeho veku však u športovcov nie je prekvapením, že ľudia chcú vedieť, aké sú plány ikony futbalu po odchode zo scény.

V hlavách mnohých fanúšikov koluje otázka o možnosti Messiho štartu v drese Argentíny na ďalších majstrovstvách sveta. Šampionát sa totiž uskutoční v jeho najnovšom domove - v Spojených štátoch amerických. Reprezentačná budúcnosť hráča Miami ešte nie je známa, no zdá sa, že v každom prípade bude k dispozícii svojej krajine na Copa América.

V rozhovore pre Olgu en vivo povedal, že sa snaží vyhnúť myšlienkam na odchod do dôchodku. Ale naznačil jednu rolu. "Nepremýšľal som o tom a ani na to nechcem myslieť. Chcem sa aj naďalej tešiť z toho, čo robím. Urobil som dôležitý krok a nechal som Európu za sebou," vysvetlil.

Messi si chce užívať prítomný okamih
Messi si chce užívať prítomný okamihProfimedia

"Nechcem myslieť na budúcnosť, ale na to, aby som si užil to, čo mám najradšej. Je to práca, ktorú milujem, je to šťastie. Neviem, čo budem robiť. Mám rád všetko, čo súvisí s futbalom, rád som s deťmi, ale neviem, kam pôjdem," doplnil.

Viacerí priaznivci ešte dúfajú v návrat strateného syna do materského a milovaného Newell’s Old Boys. "Osobne tu vždy bola myšlienka, že by som si mohol užiť argentínsky futbal v drese Old Boys. Ešte viac po tom, čo som sa stal majstrom sveta."

Messi sa pripojil k tímu Davida Beckhama v lete 2023 a po kúpe tamojšej nehnuteľnosti v hodnote 10 miliónov eur to vyzerá, že na Floride bude pôsobiť ešte niekoľko rokov. Vyhliadka na jeho návrat do rodnej krajiny, kde si dlhodobo zachováva mýtický status, je však lákavá.