Vaclík bude opäť čeliť Messimu. Český brankár si zachytá v americkej MLS

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vaclík bude opäť čeliť Messimu. Český brankár si zachytá v americkej MLS

Vaclík mieri za oceán.
Vaclík mieri za oceán.Profimedia
Český reprezentačný gólman Tomáš Vaclík (34) bude vo svojej kariére pokračovať v tíme New England Revolution. Druhý tím tabuľky Východnej konferencie MLS uviedol, že zmluva bola podpísaná do roku 2024 s opciou ďalší rok.

Vaclík bol bez zmluvy od konca júna, keď mu vypršal kontrakt v druholigovom anglickom Huddersfielde. V klube sídliacom neďaleko Bostonu by mal podľa médií nahradiť srbského brankára Djordjeho Petroviča, ktorý v sobotu oficiálne prestúpil do Chelsea za 17,6 milióna dolárov.

"Tomáš prináša do nášho brankárskeho tímu bohaté skúsenosti, keďže pôsobil v najsilnejších európskych ligách," povedal technický riaditeľ klubu Curt Onalfo a pokračoval:

"Jeho medzinárodné skúsenosti a technické zručnosti z neho robia cennú posilu. Tešíme sa na jeho príchod a čo najskôr ho začleníme do tímu, aby sme si udržali dobrú pozíciu v konferencii a pripravili sa na play-off."

New England bude piatym zahraničným pôsobiskom Čecha. V rokoch 2014 až 2018 hral 54-násobný reprezentant v Bazileji a získal s ním tri tituly. So Sevillou, kde pôsobil tri roky, vyhral Európsku ligu.

Práve počas obdobia v Andalúzii mal v La Lige možnosť nastupovať proti Messimu, ktorý v tom čase hrával za Barcelonu. Niečo podobné si brankár môže zopakovať aj v USA. Okrem spomínaných klubov obliekal aj dres Olympiakosu Pireus, Sparty Praha či Žižkova. 

Ďalšie prestupy a špekulácie