Haraslín oslavuje double, po ligovom titule získal so Spartou aj Český pohár

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Haraslín oslavuje double, po ligovom titule získal so Spartou aj Český pohár

Radosť hráčov Sparty po strelenom góle.
Radosť hráčov Sparty po strelenom góle.Profimedia
Futbalisti pražskej Sparty aj so slovenským futbalistom Lukášom Haraslínom (27) oslavujú po desiatich rokoch zisk double. V stredajšom finále Českého pohára uspeli na ihrisku oslabenej Plzne.

Plzeň - Sparta Praha 1:2

Hostia prvýkrát rozvlnili sieť súpera v úvodnej pätnásťminútovke, gól Krejčího však pre faul neuznal systém VAR. Diváci si tak na zásah museli počkať až do 79. minúty, keď ofenzíve čerstvého majstra FORTUNA:LIGY pomohol kuriózny vlastný gól Sampsona Dweha, ktorý len o chvíľu predtým trafil na druhej strane tyč.

Záver stretnutia síce Sparte uľahčilo vylúčenie Pavla Šulca, Plzeň sa však aj napriek tomu dočkala vyrovnania zásluhou Tomáša Chorého. Duel ale nakoniec nedospel ani do predĺženia, v nadstavenom čase rozhodol Veljko Birmančevič. Sparta tak získala prvýkrát od sezóny 2013/2014 obe najcennejšie trofeje českého futbalu. Viktoriánom vo vitríne aj naďalej svieti len jedna trofej za víťazstvo v tejto súťaži.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Meranie síl malo aj slovenské zastúpenie. Lukáš Haraslín nastúpil v základnej zostave víťazného tímu a na ihrisku vydržal do 86. minúty. Marián Tvrdoň a Erik Jirka boli len na lavičke náhradníkov domácich.

Záver zápasu sa zvrhol a na trávniku sa odohrali scény nedôstojné finále. Najskôr sa iskrilo medzi hráčmi, po záverečnom hviezde rozhodcu zasa chýbali pri sektore domácich usporiadatelia. "Niektorí z fanúšikov Plzne bežali cez celé ihrisko pobiť sa so súperovými. Oslavujúci hráči Sparty sa išli schovať do útrob štadióna a na scénu sa dostali ťažkoodenci. Tí zahnali fanúšikov oboch táborov," informoval portál idnes.cz.