Skončili na 7. mieste, no putujú o súťaž nižšie. Vedenie Spartaka Myjava učinilo rázny krok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Skončili na 7. mieste, no putujú o súťaž nižšie. Vedenie Spartaka Myjava učinilo rázny krok

Myjavčania prejdú veľkou obmenou.
Myjavčania prejdú veľkou obmenou.Spartak Myjava / Vladimír Pyxel Domen
Pre nevídaný krok sa rozhodlo vedenie futbalovej Myjavy. Tamojší Spartak obsadil v nedávno skončenom ročníku druhej najvyššej súťaže 7. miesto, no v budúcej sezóne sa podľa všetkého v MONACObet lige nepredstaví. Prezident klubu oznámil, že mužstvo prihlási do 3. ligy.

K tomuto rozhodnutiu funkcionári Spartaka Myjava dospeli najmä z dôvodu odchodu generálneho sponzora NAD-RESS Senica, ktorý bol výrazným finančným podporovateľom aktivít a chodu klubu.

"Vďaka tomuto partnerovi sme mohli hrať európske súťaže, prvú a aj druhú ligu, pretože sme na to mali zdroje. Partner však z dôvodu vstupu zahraničného investora výrazne obmedzuje svoju podporu klubu," vysvetlil Pavel Halabrín pre TVM Myjava a zároveň priznal, že od tímu mal na jar väčšie očakávania.

Mužstvo teraz čaká zosun o ligové poschodie nižšie, "béčko" by si malo zahrať šiestu ligu. Ženský tím dlhodobo patrí k špičke v najvyššej súťaži a mieri za ďalšou obhajobou titulu - aktuálne sa nachádza na čele tabuľky a tri kolá pred záverom má so zápasom k dobru štvorbodový náskok na druhý Ružomberok. Taktiež vyhral aj finále Slovenského pohára, v ktorom porazil Košičanky.

Ženský tím Myjavy mieri za ďalším titulom.
Ženský tím Myjavy mieri za ďalším titulom.Flashscore

Prioritou vedenia je zachovanie mládežníckych družstiev v doterajších súťažiach a zabezpečenie dlhodobej udržateľnosti chodu klubu. Káder "seniorov" bude v najbližšej budúcnosti postavený najmä na odchovancoch, očakáva sa teda odliv veľkého množstvo iných futbalistov.

"Zostane časť hráčov, ktorí tu boli. Vrátia sa chlapci, ktorí už skončili v druholigovej Myjave. Všetci z B-tímu dostali ponuku prejsť do "áčka". Oslovujeme aj chalanov, ktorých sme pustili na hosťovania do klubov z tretej ligy. Káder sa bude zostavovať, do konca mája by sme v tom mali mať jasno," priblížil klubový prezident.

Myjavský káder po poslednom ligovom dueli sezóny 2023/24.
Myjavský káder po poslednom ligovom dueli sezóny 2023/24.Spartak Myjava / Vladimír Pyxel Domen

Jedným z dôležitých cieľov po odchode kľúčového sponzora je nezanechať žiadne finančné záväzky. Najväčšia pozornosť sa však bude sústrediť aj na zachovanie celej mládeže v doterajšom režime a súťažiach.

"Najväčšou prioritou je, aby táto zmena na prechod k takmer absolútnemu amaterizmu prešla tak, aby to klub nejako nepocítil. Nechceme stratiť nikoho z našich 240 detí a chceme, aby na domáce zápasy naďalej chodilo 600-700 fanúšikov tak, ako to bolo na jar. Samozrejme, máme záujem, aby mužstvo v tretej lige patrilo k tým lepším," vysvetlil Halabrín.