Bakaľa odchádza z Podbrezovej, v kariére bude pokračovať v Holandsku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bakaľa odchádza z Podbrezovej, v kariére bude pokračovať v Holandsku

Bakaľa opúšťa Niké ligu.
Bakaľa opúšťa Niké ligu.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Defenzívny univerzál Mikuláš Bakaľa (23) prestupuje z FK Železiarne Podbrezová do holandského klubu FC Den Bosch, ktorý je súčasťou druhej najvyššej súťaže Eerste Divisie.

Bakaľa prišiel do Podbrezovej ako štrnásťročný z Námestova a cez mládežnícke kategórie sa stal dôležitým členom áčka železiarov, za ktorých odohral 127 súťažných zápasov. Z toho 62 bolo v Niké lige, 56 v druhej lige a deväť v rámci Slovenského pohára. Strelil v nich päť gólov.

Bývalý reprezentant Slovenska do 21 rokov sa už dostal aj do širšieho výberu seniorskej reprezentácie pod vedením trénera Calzonu. V minulej sezóne bol kapitánom Podbrezovej. Pásku mal na rukáve premiérovo 8. apríla 2023 v stretnutí proti Žiline.

"Miky chcel už dlhšie skúsiť niečo nové. Prišla zaujímavá ponuka a dohodli sme sa, že mu to umožníme. Pre Podbrezovú urobil veľmi veľa, je náš odchovanec. Ďakujem mu za všetko, čo pre Podbrezovú urobil a prajem veľa šťastia v ďalšej kariére," povedal generálny manažér Miroslav Poliaček.

Den Bosch raz vyhral holandský titul. Najznámejším hráčom v jeho histórii je bývalý skvelý útočník a momentálne tréner Ruud van Nistelrooy, ktorý v tomto tíme začínal svoju bohatú kariéru, počas ktorej bol hviezdou Manchestru United alebo Realu Madrid.

"Cítil som, že som chcel zmenu. S vedením Podbrezovej sme sa bavili, že ak by prišla ponuka, ktorá by dávala zmysel, tak ma uvoľnia. Nakoniec v závere sezóny sa cez môjho agenta ozval Den Bosch. Športový manažér mi vysvetlil projekt, čo odo mňa chcú a prečo ma chcú, to ma zaujalo," prezradil Bakaľa.

Svoj odchod zvažoval už nejaký čas. Na Horehroní sa mu veľmi páčilo, ale chcel sa v kariére posunúť ďalej. Keď prišla ponuka z Holandska, tak sa ju rozhodol využiť.

"Nebolo jednoduché odísť, bol som v klube deväť rokov. Podbrezová je môj život, bol som tu od 14 rokov, zmenilo sa toho vo mne veľa, zažil som krásne chvíle. Vždy budem na Podbrezovú spomínať, dala mi šancu a otvorila dvere do veľkého futbalu. Rád by som sa v budúcnosti vrátil," doplnil.