Boj o druhú priečku, Košice ožili a najlepší kanonieri majú novú spoločnosť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Boj o druhú priečku, Košice ožili a najlepší kanonieri majú novú spoločnosť
Barseghjan strelil svoj jedenásty zásah v sezóne a pridal sa na čelo najlepších strelcov.
Barseghjan strelil svoj jedenásty zásah v sezóne a pridal sa na čelo najlepších strelcov.TASR/Flashscore
Nadstavbová časť Niké ligy sa prehupla do svojej druhej polovice. Majstra i vypadávajúceho už poznáme, avšak napríklad boj o druhú priečku dostal po uplynulom kole nový náboj. Rovnako ako ten barážový. Nielen o tom sú najnovšie udalosti redakcie Flashscore Správ, ktoré mapujú to najzaujímavejšie.

Boj o druhú priečku

Michal Ščasný sa dočkal po bezgólovej remíze s Ružomberkom prvých troch bodov. Síce to nebol výkon hodný víťazstva, ale futbal sa hrá na góly. Sauer dal dva, Podbrezová iba jeden. Najmä vďaka skvelému Belkovi, ktorý sa na základe Flashscore hodnotenia stal hráčom 6. nadstavbového kola. Bol to triumf po štyroch dueloch. Zároveň prvý po troch, v ktorom sa šošoni strelecky presadili. Víťazstvom vyvinuli dôležitý tlak na trnavský Spartak. Obaja sa stretnú počas najbližšieho víkendu pod Dubňom. 

Tabuľka TOP 3.
Tabuľka TOP 3.Flashscore

Pôjde o priamy súboj o druhú priečku. Zverenci Michala Gašparíka majú za sebou 172. najväčšie slovenské derby. Všetko sa pre nich vyvíjalo ideálne. Po prvom dejstve vyhrávali 1:0 desiatym gólom Ďuriša. Obaja aktéri si však po zmene strán úlohy vymenili. Trnava na ihrisku neexistovala, Slovan dominoval. Skóre otočil a zariadil zaujímavú zápletku možno aj do konca ročníka. Odstup tretej Žiliny na druhý Spartak je momentálne trojbodový. Máme sa na čo tešiť.

Michalovce prišli o neporaziteľnosť

Zemplínčania mali pred príchodom trénera Straku na konci februára len šesť bodov v 20 zápasoch. Následne však skúsený lodivod neprehral s tímom sedem ligových vystúpení po sebe a získal v nich 15 bodov (4-3-0). Prehra prišla až po terajšom víkende doma proti Skalici. Medzitým je jasné, že posledné budú Moravce, no Michalovčania sa chcú vyhnúť aj baráži. Bojujú o to s Košicami, ktoré vstali v nadstavenom čase pod hradom Matúša Čáka z popola a získali tri body. Taký je aj rozdiel medzi nimi.

Ostatné výsledky Michaloviec.
Ostatné výsledky Michaloviec.Flashscore

Aktuálne strácajú na desiateho nováčika tri body. Nepriestrelnosť brankára Freliha sa zastavila na 529 minútach. Pre porovnanie, keď český tréner prišiel pred rokom do Trenčína, nachádzal sa na predposlednom mieste tabuľky s 12-bodovým náskokom pred posledným Mikulášom.

Aktuálna situácia na chvoste tabuľky.
Aktuálna situácia na chvoste tabuľky.Flashscore

AS získal v predošlých desiatich zápasoch len dva body. Po angažovaní Straku odohrali Trenčania osem ligových dueloch a nazbierali ich štrnásť. Nakoniec skončili na deviatom mieste so ziskom 36 bodov, vyhli sa zostupu aj baráži, navyše prehrali iba dvakrát.

Podbrezová zabudla, ako sa strieľajú góly

Železiari síce majú so 45 strelenými gólmi tretiu najlepšiu ofenzívu v najvyššej súťaži, ale počas posledných 12 duelov sa presadili iba osemkrát. Navyše momentálne ťahajú negatívnu sériu siedmich prehier po sebe, čo je najviac v histórii klubu. Prekonali šesťzápasovú šnúru z ročníka 2018/19, keď vypadli. Celkovo nevyhrali deväťkrát v rade.

Posledné výsledky Podbrezovej.
Posledné výsledky Podbrezovej.Flashscore

Paradoxné na tom je, že Podbrezovčania si v každom stretnutí vytvoria aktívnym herným prejavom množstvo šancí, ale nevedia ich premeniť. V sobotu proti Žiline vystrelili až 21-krát, z toho Belko musel predviesť jedenásť zákrokov.

Aktuálne umiestnenie železiarov.
Aktuálne umiestnenie železiarov.Flashscore

Len Galčík sám mohol dať hetrik, nakoniec sa presadil až na konci Kabongo. Mimochodom, bol to prvý gól niektorého z útočníkov tohto tímu od 5. novembra. Na druhej strane, až 48 inkasovaných zásahov je tretí najvyšší počet. Horšie sú na tom len Košice (51) a Zlaté Moravce (61).

Moment kola: Barseghjan na čele tabuľky strelcov

Arménsky futbalista prežíva z osobného hľadiska najlepšiu sezónu celej kariéry. V Niké lige prispel už na 22 gólov, ktoré si zhodne rozdelil medzi góly a asistencie. Spoločne s Polievkom a Rymarenkom má momentálne 11 presných zásahov a k tomu pridal aj 11 asistencií. To je o jednu viac, ako nazbieral podbrezovský Kováčik.

Pohľad na celkové sezóny.
Pohľad na celkové sezóny.Flashscore

Barseghjan potrebuje už iba gól, aby vyrovnal životný ročník z pohľadu zásahov, keďže za kazašský celok Kaisar Kyzylorda ich zaknihoval dvanásť. V asistenciách už vlastný tieň prekročil. Počas aktuálneho ročníka odohral 27 zápasov, zatiaľ čo v predošlých dvoch ligových sezónach v drese Slovana absolvoval 36 duelov a mal dokopy bilanciu deviatich gólov a štyroch prihrávok.

Gól kola: Jakub Považanec 

Tridsaťtriročný futbalista sa po deviatich rokoch vrátil tam, kde s futbalom začínal. Po angažmánoch v českej najvyššej súťaži (Dukla Praha, Jablonec) pôsobí od septembra v rodnej Banskej Bystrici. A práve on, vo svojom 17. tohtosezónnom vystúpení, rozhodol o dôležitých troch bodoch. Vďaka ním si Dukla poistila siedmu priečku a smeruje do prípadnej baráže o predkolo Európskej konferenčnej ligy. 

Skúsený Považanec sa v Niké lige presadil premiérovo. Presný zásah na slovenských trávnikoch strelil po viac ako 10 rokoch (14. apríl 2014 proti Žiline). Bol výstavný. Našiel si loptu vľavo v boxe Zlatých Moraviec a zblízka ju napálil nechytateľne pod brvno.