DAC predstavil náhradu za Adriána Guľu, kormidla sa ujme bývalý hráč La Ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

DAC predstavil náhradu za Adriána Guľu, kormidla sa ujme bývalý hráč La Ligy

Muňoz si vyskúša slovenskú Niké ligu.
Muňoz si vyskúša slovenskú Niké ligu.Profimedia
Po konci trénera Adriána Guľu (48) už hráči Dunajskej Stredy poznajú meno svojho nového kormidelníka. Na lavičku tamojšieho DAC prichádza do konca aktuálnej sezóny španielsky kouč Xisco Muňoz (43).

Posledným pôsobiskom Španiela bol Sheffield Wednesday, no známy je najmä dosiahnutím postupu do Premier League, keď s Watfordom v sezóne 2020/21 vybojoval druhé miesto v anglickej Championship. V rámci spomínaného súťažného ročníka bol v druhej najvyššej lige vyhlásený za najlepšieho trénera mesiaca. Jeho kabinet úspechov obsahuje aj tituly z Gruzínska.

Ešte ako aktívny futbalista hrával na poste krídelníka. Španielsku La Ligu okúsil vo farbách Betisu, Valencie, Tenerife, Huelvy či Levante. V roku 2004 sa s Valenciou tešil z trofeje po triumfe vo vtedajšom Pohári UEFA (Európska liga). Muňozovým predposledným klubom bolo počas hráčskej kariéry Dinamo Tbilisi, ktoré sa stalo aj jeho druhým klubom už v pozícii trénera.

S novým lodivodom prichádza do Dunajskej Stredy aj Roberto Cuesta Roman - asistent a videoanalytik v jednej osobe. Realizačný tím bude bohatší aj o nového kondičného trénera Miquela Gomilu Andreua. Muňoz má v kontrakte s DAC aj opciu na ďalší rok.

"Sme radi, že sme sa dohodli so Xiscom. Je to dynamický mladý tréner s bohatými medzinárodnými skúsenosťami. Počas našej komunikácie sme našli porozumenie ohľadom cieľov pre túto sezónu a takisto aktuálnych silných a slabých stránok hráčskeho kádra. Celkovo môžem skonštatovať, že proces prebiehal hladko a sme pripravení pustiť sa do prípravy na nadchádzajúce dôležité týždne," uviedol pre klubový web výkonný riaditeľ Jan Van Daele.