Derby v Trnave sa blíži. Koštrna: Keď chceme byť hore, musíme tieto stretnutia zvládnuť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Derby v Trnave sa blíži. Koštrna: Keď chceme byť hore, musíme tieto stretnutia zvládnuť

Koštrna v dueli proti Kankavovi.
Koštrna v dueli proti Kankavovi.TASR
Víkend prinesie nielen záverečné jedenáste kolo pred odvetnými duelmi základnej časti Niké ligy, ale najmä najväčšie slovenské derby. Trnavský Spartak privíta na svojom Štadióne Antona Malatinského v nedeľu odvekého rivala - bratislavský Slovan. Premiérovo sa obaja stretnú ako aktívni účastníci skupinovej fázy jednej z troch európskych súťaží.

Obaja majú za sebou spomedzi nikéligistov najviac duelov od úvodu sezóny. Spartakovci dvadsať, "belasí" o jeden viac. V oboch táboroch sa na derby naladili víťazne. Slovan uspel na pôde Serede 3:1 a v rámci Slovnaft Cupu nezaváhala ani Trnava. Pred reprezentačnou prestávkou postúpila v Prievidzi cez Lehotu pod Vtáčnikom (2:1). Následne dostali futbalisti z malého Ríma štyri dni voľna.

"Mali sme pár dní na to, aby sme si oddýchli a dobili baterky, lebo program máme náročný, veľa zápasov. Verím, že to každému padlo vhod, ale už všetci cítia, že sa blíži výnimočný súboj. To napätie sa bude už len stupňovať a gradovať," prezradil pre klubový web pravý obranca Kristián Koštrna.

Posledné výsledky Trnavy.
Posledné výsledky Trnavy.Flashscore

Skúsený 29-ročný defenzívny hráč odohral vo svojej kariére proti "belasým" dvadsať stretnutí. Sedemkrát sa radoval z výhre, deväťkrát so svojím tímom prehral a štyrikrát sa musel zmieriť s remízou. Strelecky sa zatiaľ proti rivalovi nepresadil. Ako domáci futbalista má ale motiváciu vždy najvyššiu.

"My Trnavčania to máme v sebe dané a nemusíme sa nijako špeciálne pripravovať. Vieme, že ide o veľa. Zahraničným asi treba niečo povedať, vysvetliť históriu a priblížiť našu vzájomnú rivalitu. Že ide o dva najslávnejšie kluby, ktoré majú silné fanúšikovské základne a stretnutia bývajú ostro sledované. Slovákom, ako je Bernát alebo Ďuriš to vysvetľovať netreba, aj keď v trnavskom drese proti Slovanu nehrali. Budú motivovaní uhrať čo najlepší výsledok," naznačil, čo ho v najbližších hodinách pred výkopom derby v kabíne s novými spoluhráčmi čaká.

Posledné výsledky Slovana.
Posledné výsledky Slovana.Flashscore

Trnavčania sa budú spoliehať na svojho "dvanásteho" pomocníka z tribúny. Najväčšie slovenské derby láka vždy najvyššiu pozornosť v kalendári zápasov. "Ako povedal náš tréner, keď je plný štadión, tak sa tu dejú veci. Vieme, že keď je vypredané, dokážeme hrať pekný futbal a môžeme urobiť výsledok s hocikým," nadviazal Kristián Koštrna, ktorý z trnavskej mládeže putoval do anglického Wolves. 

Keď sa dvaja odvekí rivali stretli naposledy v "malom Ríme", bol z toho pred takmer 10 tisícovou návštevou bezgólový rezultát. Za ostatné roky ale nedeľné derby sľubuje jednu z najvyrovnanejších bitiek. Aspoň tomu nasvedčuje aktuálna forma.

Neúplná tabuľka po 10. kole Niké ligy.
Neúplná tabuľka po 10. kole Niké ligy.Flashscore

V predchádzajúcich štyroch dueloch Niké ligy Slovan ani raz neprehral. V troch dokonca neinkasoval gól, sám ich deväť strelil. Na druhej strane Spartak ťahá päťzápasovú sériu bez prehry. Počas nej štyrikrát vyhral a raz si body delil s Ružomberkom.

"Nezačali sme ani jeden dobre, ale posledné zápasy je vidno, že ideme hore a tam, kam patríme. Forma graduje u nich, aj u nás. Dlhšie sme neprehrali a bude to súboj aj o tom, komu sa tá séria skončí. Sme dva body za Slovanom a štyri za Trenčínom. Po derby máme práve Trenčín a po týchto dueloch sa môže tabuľka veľmi zmeniť. Keď chceme byť hore, musíme tieto stretnutia zvládnuť," zdôraznil jasne pre fcspartaktrnava.com Koštrna.

Spartak Trnava - Slovan Bratislava (nedeľa, 17:30)

Bilancia vzájomných súbojov ale na stranu Trnavy naklonená nie je. Najmä nie v posledných desiatich, z ktorých zvládla len dva a až päťkrát ťahala za kratší koniec. "V lige sa nám proti ním nedarí. Mali sme výsledky, že sme ich nevedeli zdolať, ani sme im dlho nedali gól. Teraz je situácia taká, že máme šancu to zmeniť," uzavrel Kristián Koštrna.