Fabiš hrdinom Košíc, nováčik po dramatickom závere vezie z Trenčína tri body

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Fabiš hrdinom Košíc, nováčik po dramatickom závere vezie z Trenčína tri body
Košice vyhrali na pôde Trenčína.
Košice vyhrali na pôde Trenčína.TASR
Futbalisti Trenčína prehrali v piatkovom zápase 6. kola nadstavby Niké ligy v skupine o titul s Košicami 1:2. Rozhodol gól z úplného záveru nadstaveného času.

Trenčín - Košice 1:2

Trenčín začal aktívne a hneď mohol vyhrávať, ale Akila v páde na hranici šestnástky nedokázal zakončiť a strelu Kupusoviča tesne pred bránkovou čiarou zablokoval Hočko. Následne spomínaný Kupusovič pálil z diaľky a Figueiredo musel zakročiť. Stretnutie každopádne veľa šancí neprinášalo, hralo sa hlavne medzi šestnástkami.

Zmeniť to chceli zase domáci hráči, no strelu Bondarenka a aj dorážku Kozlovského v obrovskej šanci zablokovala tesne pred bránkovou čiarou košická defenzíva. Hostia navyše strelili prvý gól zápasu, keďže po pase Fabiša za obranu zaspala defenzíva aj Vozinha a Kristi Qose si v samostatnom úniku poradil ako skúsený zakončovateľ.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Pre albánskeho stredopoliara to bol iba druhý zásah v sezóne, zatiaľ čo spomínaný Lukáš Fabiš zaknihoval šiestu asistenciu v tomto ročníku a naďalej zlepšuje svoju rekordnú sezónu. Trenčínu sa podarilo vyrovnať, keďže v závere vyhral súboj Emeka a Bright Donkor zblízka hlavou dotlačil loptu do siete.

Pre devätnásťročného ghanského mladíka to bol premiérový presný zásah v Niké lige. Košice ale nakoniec víťazstvo vybojovali, pretože v deviatej minúte nadstaveného času ušiel do kontry Jones, prihral pod seba a hrdinom sa stal Fabiš, ktorý tak v zápase mal 1+1.

Hostia sa vrátili o tri body pred Michalovce na desiatu pozíciu, ale Zemplín má sobotný duel k dobru. AS ostáva v tabuľke na ôsmom mieste so ziskom 39 bodov.

Aktuálna tabuľka v druhej šestke.
Aktuálna tabuľka v druhej šestke.Flashscore