Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava 10. kola nadstavby Niké ligy: Ofori najlepší, hetrikový hrdina Trusa

Ofori (vpravo) bol najlepšie hodnoteným hráčom posledného kola Niké ligy.
Ofori (vpravo) bol najlepšie hodnoteným hráčom posledného kola Niké ligy.TASR
Sezóna 2023/24 v Niké lige je na konci. Potrebné je odohrať už iba baráž, ale dlhodobá súťaž v sobotu napísala poslednú kapitolu. Flashscore Správy sa pozreli na to, kto sú najlepšie hodnotení hráči 10. kola nadstavby.
Ideálna zostava 10. kola nadstavby Niké ligy podľa Flashscore.
Ideálna zostava 10. kola nadstavby Niké ligy podľa Flashscore.Flashscore

Brankár

Patrik Richter (Zlaté Moravce) 8,1

Mladý brankár mal v ôsmom ligovom zápase plné ruky práce. Trenčín vyslal celkovo 19 streleckých pokusov, z toho 11 išlo na bránu a deväťkrát musel Richter zasahovať. Napriek tomu, že ho v dvoch prípadoch dokázal prekonať Kupusovič, tak ViOn tento talent mnohonásobne podržal a prispel k remíze.

Obrancovia

Nassim Innocenti (Košice) 7,4

Na afrického obrancu sa niesla vlna kritiky pre jeho nepresvedčivé výkony a nový tréner Geri ho v kľúčovom zápase posadil iba na lavičku. Reprezentant Burkiny Faso však nakoniec prišiel do hry a proti Michalovciam strelil nesmierne dôležitý gól. Ten bol prvý v jeho seniorskej kariére. Košice sa aj vďaka nemu definitívne zachránili.

Guram Kašia (Slovan Bratislava) 7,4

Slovan sa pred vlastnými fanúšikmi úspešne rozlúčil so sezónou, naplno oslávil majstrovský titul. Skúsený gruzínsky obranca otvoril skóre stretnutia druhým gólom v ligovej sezóne. Počas každej z doterajších troch v belasom drese mal rovnaký počet. Bratislavčania sa presadili päťkrát, inkasovali len raz a sezónu ukončili s najlepším skóre (76:31).

Martin Černek (Skalica) 7,4

Dá sa povedať, že skalický obranca prežíva životnú sezónu, pretože nikdy to nebol strelec alebo ofenzívny ťahúň, ale v tomto ročníku priamo prispel už na štyri trefy, čo sa mu nestalo. Strelil dva góly a rovnako dva razy aj asistoval. Jednou prihrávkou prispel k remíze v Banskej Bystrici.

Stredopoliari

Kelvin Ofori (Trnava) 9,3

Najlepšie hodnotený hráč posledného kola Niké ligy v sezóne 2023/24 strelil prvýkrát počas jedného zápasu medzi seniormi dva góly. Dal ich do siete Podbrezovej, ktorá z Trnavy odchádzala s nádielkou piatich zásahov. Ofori bol kľúčovým faktorom v tomto stretnutí, a tak sa po záverečnom hvizde mohol tešiť z postupu do 2. predkola Konferenčnej ligy.

Martin Mášik (Skalica) 7,9

Futbalista Skalice si v podstate splnil sezónny limit, keď strelil gól, čo sa mu stalo až v piatich zo šiestich sezón, ktoré odohral za klub zo Záhoria. V jednom prípade vyšiel strelecky naprázno. Mášik sa presadil premiérovo od 6. mája 2023, avšak v doterajšom priebehu ročníka pridal aj dve asistencie.

Adam Brenkus (Zlaté Moravce) 8,0

Brenkus sa v minulej sezóne ukázal ako veľmi dobrý exekútor štandardných situácií a strelil niekoľko krásnych gólov. Trápenie Zlatých Moraviec v tomto ročníku sa prejavilo aj na jeho výkonoch. Aj preto vsietil premiérový zásah až v poslednom kole - navyše z pokutového kopu.

Erik Daniel (Trnava) 8,1

Daniel prišiel na ihrisko v 64. minúte ako náhradník, zakrátko strelil gól. Ten bol jeho prvý od 30. novembra 2023, keď sa trafil do siete Ludogorcu v základnej skupine Konferenčnej ligy. Skúsený futbalista celkovo strelil v tejto sezóne sedem presných zásahov v rámci všetkých súťaží, čo je najviac počas jeho kariéry.

Útočníci

Matej Trusa (Dunajská Streda) 8,5

V sezóne padli tri hetriky. Prvý dal hneď v úvodnom stretnutí Kováčik, ďalšie dva Trusa. Ten sa v závere ročníka dostal do skvelej formy. Najskôr zažil trojgólový súboj pred necelým mesiacom proti Slovanu, potom aj v kľúčovom zápase proti Žiline. Útočník tak ukončil sezónu s 12 gólmi, hneď sedem ich dal v posledných štyroch dueloch.

Njegoš Kupusovič (Trenčín) 8,3

Srbský útočník strelil v tejto sezóne za Trenčín desať gólov, čo patrí medzi najvyššie čísla v Niké lige, ale až šesť prišlo v štyroch vystúpeniach proti posledným Zlatým Moravciam. Aspoň raz sa presadil v každom z kvarteta duelov. V sobotu zaknihoval obe rany do čierneho pri remíze 2:2. Ďalšie dva zásahy padli tomuto hráčovi do siete Banskej Bystrice.

Róbert Polievka (Banská Bystrica) 7,9

Kapitán Dukly útočil na korunu kráľa strelcov. Skóre zápasu proti Skalici síce 13. gólom otvoril a potom pridal aj ôsmu asistenciu, ale trafil sa takisto Barseghjan (13+11). Trofej pre kanoniera sa tak delí, zatiaľ čo najviac gólových prihrávok rozdala ofenzívna opora bratislavského Slovana. Musíme však dodať, že Polievka vynechal päť stretnutí jarnej časti pre zranenie.

Hráč kola: Kelvin Ofori

Počas 64 minút na ihrisku stihol ghanský krídelník streliť dva góly. Potreboval na to štyri strely, tri išli na bránu. Trikrát bol faulovaný, zaznamenal 80-percentnú úspešnosť prihrávok a predviedol jeden kľúčový pas. Ofori zažil podľa všetkého najlepší zápas v tejto sezóne. Nechal si to na kľúčový moment, keďže Trnava potrebovala vyhrať, aby jej neušla pohárová Európa. Z pohľadu hodnotenia Flashscore ide o siedmy najlepší inidividuálny výkon v sezóne.