Flashscore zostava 6. kola nadstavby Niké ligy: Žilinský hrdina Belko i produktívni bekovia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava 6. kola nadstavby Niké ligy: Žilinský hrdina Belko i produktívni bekovia
Ľubomír Belko výrazne pomohol Žiline k zisku troch bodov proti Podbrezovej.
Ľubomír Belko výrazne pomohol Žiline k zisku troch bodov proti Podbrezovej.mskzilina.sk/Flashscore
Dvaja hráči dosiahli v uplynulom 6. kole nadstavby Niké ligy hodnotenie od Flashscore 8,6. Za hráča týždňa sme pred skalickým obrancom Martinom Černekom (29) vybrali brankára Ľubomíra Belka (22), ktorý pomohol Žilinčanom k víťazstvu nad Podbrezovou 11 zákrokmi a zároveň ju vrátil späť do hry o druhé miesto.
Ideálna zostava 6. kola nadstavby Niké ligy podľa Flashscore.
Ideálna zostava 6. kola nadstavby Niké ligy podľa Flashscore.Flashscore

Brankár

Ľubomír Belko (Žilina) 8,6

Šošoni zvíťazili po štyroch kolách, počas ktorých získali jediný bod, čo viedlo aj k odvolaniu trénera. Odchovanec akadémie spod Dubňa síce inkasoval v 90. minúte, no v priebehu duelu vychytal ďalších 11 pokusov Podbrezovej. O tom viac nižšie. Musíme však podotknúť, že Belko mal solídnu konkurenciu v podobe Tomáša Frühwalda, ktorý obdržal známku 8,5 a nebol ďaleko od obhájenia si minulovíkendového miesta.

Obrancovia

Lukáš Fabiš (Košice) 8,4

Ťažko povedať, kde by nováčik z východu bol, pokiaľ by nemal tohto beka. Na konte má po Trenčíne dva góly a šesť asistencií v 27 zápasoch, až na jeden tak zasiahol do všetkých. Proti AS najprv vyzval do útoku Qoseho, aby sám v 98. minúte po šprinte cez celé ihrisko rozhodol o dôležitom triumfe v boji o záchranu. Podieľal sa aj na podstatných zásahoch proti Zlatým Moraviam (výhra 2:1), Ružomberku (remíza 2:2) či Michalovciam (výhra 2:1).

Ľubomír Willwéber (Banská Bystrica) 7,7

Spoločne s kolegom Migaľom pomohli Dukle udržať čisté konto. Dve akcie Zlatých Moraviec prekazil, deväť hrozieb definitívne odvrátil. Na zemi bol v súbojoch neporazený (4/4), trikrát dokonca vystrelil - hoci zakaždým mimo. Raz sa mu podaril aj úspešný dribling.

Lukáš Migaľa (Banská Bystrica) 7,5

V trojčlennej stopérskej trojici hral naľavo, aj preto mal viac ofenzívnych chúťok. Dvakrát vystrelil do priestoru troch žrdí, trikrát bol faulovaný a vyslal dve kľúčové prihrávky. Vyšli mu štyri zo šiestich dlhých lôpt, na zemi bol tiež ťažko zdolateľný (4/5). 

Martin Černek (Skalica) 8,6

Nebol ďaleko od toho, aby sa stal hráčom týždňa, avšak Belka sme uprednostnili najmä preto, že vrátil Žilinu do boja o druhé miesto. Černek otváral hlavou skóre proti Michalovciam, následne nabil Smékalovi na rozhodujúci zásah. V obrane si pripísal päť sklzov, trikrát však cez neho prešli súperi vďaka driblingu, sám dvakrát v rovnakých prípadoch uspel. Aj on má na konte dva kľúčové pasy či deväť vyhraných osobných súbojov.

Stredopoliari

Tigran Barseghjan (Slovan Bratislava) 8,0

V Tradičnom derby proti Trnave vyrovnal krátko po prestávke na 1:1. V štatistikách mu najčastejšie svieti číslo štyri - kľúčové pasy, strely na bránu i fauly. Jednu veľkú šancu zahodil, napriek tomu bol s prehľadom najlepší hráč Slovana aj celého stretnutia.

Mário Sauer (Žilina) 8,4

Presnosť jeho úspešných prihrávok sa zastavila na 75 % a k tomu zaznamenal dva góly, ktorými vystrieľal tri body. Celkovo ich má na konte v tejto sezóne už šesť, na ďalších päť asistoval. Ako bojovník v strede poľa šiel trikrát úspešne do sklzu, dvakrát bol nedovolene zastavený a zablokoval aj jeden pokus súpera.

Matej Hradecký (Skalica) 7,5

Defenzívny štít dominoval vo vzduchu (3/3 z vyhraných hlavičkových súbojov). Dvakrát zahatil akcie Michaloviec či mimo iného si pripísal dve kľúčové prihrávky, z ktorých vznikla jedna veľká šanca. 

Jakub Považanec (Banská Bystrica) 7,6

Z jednej strely na bránu vyprodukoval jediný zásah súboja. Bitky o loptu prehral len raz (5/6), trikrát bol zastavený priestupkom proti pravidlám. V defenzíve pomohol dvomi odkopmi, blokom strely či dvomi sklzmi.

Yhoan Andzouana (Dunajská Streda) 8,1

Hoci hral tentoraz na pravej strane, presunuli sme ho naľavo, kde nastupuje počas väčšiny sezóny. Áno, loptu stratil až v 28 prípadoch (mal s ňou 102 dotykov), ale keď sa tak nestalo, vyslal päť kľúčových pasov, tri strely na bránu a zamotal hlavy obrancom tromi driblingmi.

Útočník

Daniel Smékal (Skalica) 7,1

Šieste kolo neponúklo príliš veľa hviezdnych čistokrvných strelcov. Na pozíciu osamoteného útočníka sme vybrali Smékala, ktorý proti Michalovciam strelil víťazný zásah - jeho piaty v sezóne a druhý na jar. Často zvádzal vzdušné súboje, vyhral 7 z 13. Rovnakú známku 7,1 mal na konte aj porazený Giannis Niarchos.

Hráč kola: Ľubomír Belko

Štatistika jedného inkasovaného gólu oproti očakávaným 3,97 (xCG) hovorí sama za seba. Z 12 koncoviek medzi tri žrde chytil 11, z toho päť zvnútra šestnástky. Úspešnosť prihrávok sa zastavila na 87 %. Podbrezovú privádzal do šialenstva, Horehronci si tak pripísali siedmu ligovú prehru v rade, pričom na jar zvíťazili iba raz - hneď v prvom súboji.

Vráťme sa k Žiline a Belkovi. Aj vďaka jeho výkonu je MŠK štyri kolá pred koncom opätovne v boji o druhé miesto v tabuľke. Z tretej priečky stráca na Trnavu len tri body - a čo viac, práve tieto dva celky sa stretnú pod Dubňom už túto sobotu od 15:30.

Štatistiky Ľubomíra Belka proti Podbrezovej.
Štatistiky Ľubomíra Belka proti Podbrezovej.mskzilina.sk/Flashscore