Košice sa do ofenzívy vyzbrojili Jonesom. Na Slovensko spomínam rád, vraví posila nováčika

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Košice sa do ofenzívy vyzbrojili Jonesom. Na Slovensko spomínam rád, vraví posila nováčika

Jones vystuží košickú ofenzívu.
Jones vystuží košickú ofenzívu.FC Košice/Šimon Pavlišin
FC Košice, nováčik Niké ligy, sa posilnil príchodom Zyena Jonesa (23), ktorý podpísal zmluvu do konca júna 2025. Americký krídelník, ktorý má za sebou skúsenosti z viacerých európskych klubov, nedávno ukončil svoje pôsobenie v estónskom Kalju FC. Slovenskí fanúšikovia si ho môžu pamätať z pôsobenia v Spartaku Trnava počas jesene 2021.

Jonesov príchod do košického tímu je výsledkom úspešného tréningového kempu vo Vysokých Tatrách, kde hráč presvedčil trénerov o svojich futbalových schopnostiach.

"Myslím si, že všetci vedia, že potrebujeme hráčov do krídelných priestorov. Zároveň bolo naším cieľom získať mladých, dravých a rýchlych hráčov. Zyan má potenciál, aby nám pomohol a zvýšil kvalitu na postoch, kde sme mali doposiaľ slabinu," uviedol športový riaditeľ FC Košice Balázs Farkas a následne sa pozrel aj smerom do ďalších rokov:

"Je použiteľný na viacerých postoch a celkovo som presvedčený, že tento hráč má pred sebou svetlú budúcnosť. Podpísali sme s ním kontrakt na poldruha roka, ktorý budeme môcť v prípade záujmu aj predlžiť."

Pred príchodom do Košíc zažil Jones pestrú kariéru. Cez americkú Georgiu a Atlantu sa dostal do nemeckej juniorky Schalke, odkiaľ sa vrátil späť za oceán do Charlotte. V októbri 2020 ohlásil návrat do Európy, kde postupne hral za rezervu maďarského Ferencvárosu, Trnavu, nórske Tromsø a naposledy Kalju

"Na Slovensko spomínam rád, aj keď pôsobenie v Trnave mi nevyšlo celkom podľa predstáv. Kvality tunajšej ligy poznám a viem, že je to náročná súťaž. Krajina i ľudia sa mi vždy páčili a inak to nie je ani teraz," vraví Jones, ktorý nastúpil za Spartak do celkovo ôsmich súťažných duelov, v lige sa v siedmich meraniach síl nepresadil ani raz.

"So svojimi novými spoluhráčmi som teraz strávil pár dní v kempe vo Vysokých Tatrách. Atmosféra bola skvelá a veľmi dobrý pocit som mal aj z našich trénerov. Na zápasy v košickom drese sa veľmi teším a verím, že svojimi výkonmi pomôžem klubu k úspechom," uzavrela zimná posila Košičanov.