Michalovce opäť desiate. Dukla si na potvrdenie siedmeho miesta musí počkať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Michalovce opäť desiate. Dukla si na potvrdenie siedmeho miesta musí počkať
Zemplínčania získali s Duklou plný počet bodov.
Zemplínčania získali s Duklou plný počet bodov.FB: MFK Dukla Banská Bystrica
Siedme nadstavbové kolo otvorila bitka na východe. Domáce Michalovce bojujúce o priamu záchranu privítali Banskú Bystricu. Dukla potrebovala tri body, ak si chcela definitívne poistiť siedmu priečku. Lenže domáci boli oveľa viac motivovanejší, čo sa odrazilo aj na konečnom skóre 2:0.

Michalovce - Banská Bystrica 2:0

Zverenci Františka Straku nezískali v predchádzajúcom kole premiérovo pod vedením českého trénera ani bod (4-3-1). Ich vynorenie sa zo zostupového pásma tak bolo iba chvíľkové. Ukončili zároveň sériu siedmich ligových stretov bez prehry, najdlhšiu od minuloročnej jari, keď od 21. kola základnej časti do 6. kola nadstavby ročníka 22/23 bodovali osemkrát v rade (2-6-0).

Nemuseli však zúfať, keďže na desiate Košice mali z jedenástej priečky stále len trojbodové manko. A ideálnu príležitosť dostať svojho rivala z východu pred víkendovým kolom opäť pod tlak. Na domácom trávniku to ale s banskobystrickou Duklou, ktorá potrebovala tri body na potvrdenie siedmej priečky, bolo od úvodu opatrné. 

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

Oba celky nevyprodukovali v prvom dejstve prakticky žiadny vzruch. Ako Frelih, ani jeho náprotivok Hruška nemal žiadnu prácu, ktorú by musel riešiť. Na Zemplíne sa začalo hrať až po zmene strán. Michalovčania sa vrátili po polčasovej prestávke s chuťou, ale najmä s vyšším sebavedomím. Hrali priamočiarejšie a čoraz častejšie sa tlačili k šestnástke súpera. 

Flashscore známky základných zostáv.
Flashscore známky základných zostáv.Flashscore

Po niekoľkých nevydarených centroch či zblokovaných zakončeniach prišla 76. minúta a po faule Považanca ukázal arbiter Kraľovič na biely bod. Loptu naň si postavil Matúš Marcin, ktorý bez váhania premenil a otvoril skóre duelu - 1:0. Pre klubového najlepšieho strelca to bol deviaty zásah v ročníku. V samom závere po štandardke spečatil rezultát do prázdnej brány Bahi.

Dukla prehrala mimo svoj štadión po troch víťazstvách v rade. Inkasovala po 257 minútach. Naopak, Zemplínčania si doma pripísali veľmi cenný - tretí triumf v sezóne a pokračujú v pozitívnom období. Je to tretia výhra s Bystricou s čistým kontom. Cez víkend budú netrpezlivo čakať na výsledok Košíc proti Zlatým Moravciam.