Návrat odchovanca po deviatich rokoch. Káder Dukly vystuží Považanec

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Návrat odchovanca po deviatich rokoch. Káder Dukly vystuží Považanec

Považanec nosil v Jablonci kapitánsku pásku ešte v júli 2023, aby o mesiac v klube skončil.
Považanec nosil v Jablonci kapitánsku pásku ešte v júli 2023, aby o mesiac v klube skončil.Profimedia
Slovenský futbalista Jakub Považanec sa stane hráčom MFK Dukla Banská Bystrica. Tridsaťdvaročný stredopoliar naposledy pôsobil v českom prvoligovom Jablonci. Účastník Niké ligy o tom informoval prostredníctvom sociálnej siete a dodal, že ešte musí dotiahnuť potrebné administratívne úkony.

Považanec prestúpil do Jablonca v januári 2017 z Dukly Praha a postupne sa vypracoval až na kapitána tímu. V najvyššej slovenskej súťaži obliekal iba dres Banskej Bystrice, naposledy v sezóne 2013/14.

Do tréningového procesu sa pod Urpínom zapojil vo štvrtok. Bližšie informácie poskytne klub až po realizácii potrebných administratívnych úkonov spojených s transferom. V prebiehajúcom ročníku odohral za Jablonec štyri stretnutia, v auguste s klubom rozviazal kontrakt.

Považanec patril medzi stabilné opory Jablonca.
Považanec patril medzi stabilné opory Jablonca.Flashscore

Skúsený stredopoliar sa vracia do mesta, kde sa narodil a kde futbalovo vyrastal. V 113 stretnutiach najvyššej slovenskej súťaže zaznamenal osem gólov a 16 asistencií.

Podľa portálu transfermark.com je trhová hodnota Považanca stanovená na 350-tisíc eur, čím sa z neho stane po kapitánovi Róbertovi Polievkovi (750-tisíc eur) druhý najhodnotnejší hráč v kádri.