Po trápení predviedol návrat hrdinu. Som späť, išiel som si za tým, teší sa Polievka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po trápení predviedol návrat hrdinu. Som späť, išiel som si za tým, teší sa Polievka

Polievka vybavil Dukle trojbodový triumf.
Polievka vybavil Dukle trojbodový triumf.MFK Dukla Banská Bystrica
Futbalisti Banskej Bystrice sa v 8. kole Niké ligy výrazne priblížili k siedmej priečke v nadstavbovej časti o záchranu vďaka uzdravenému kapitánovi Róbertovi Polievkovi (27). Útočník po piatich zápasoch pauzy nastúpil do duelu proti Košiciam v 60. minúte a v nadstavenom čase rozhodol gólom o víťazstve svojho celku. Dostal sa tak opätovne na čelo ligových kanonierov s 12 presnými zásahmi.

Polievka po úspešnom súboji uviedol: "Super návrat, išiel som si za tým, keďže dva mesiace som prechádzal ťažkými chvíľami. Trápil som sa aj pre reprezentáciu, za všetko. Musel som trošku aj pritlačiť kondičákov a veľmi im ďakujem, spravili skvelú robotu."

K spolupráci s kondičnými trénermi následne dodal: "Dva mesiace so mnou odmakali. Dotlačil som ich do toho, že 30 minút musím zvládnuť aj keby čo bolo. Povedal som si, že jedna situácia príde a musím ju využiť." 

Banská Bystrica - Košice 2:1

Kanonier Dukly už síce je stopercentne fit, ale potrebuje ešte popracovať na kondícii: "Cítim sa unavene, je to iné tempo keď trénujete a keď ste už priamo v zápase. Hoci som nevládal, bol to príjemný pocit byť na ihrisku a tešiť sa. Som naspäť, pevne verím, že chlapcom ešte pomôžem do konca sezóny."

Polievka gólovo udrel v správnom momente.
Polievka gólovo udrel v správnom momente.MFK Dukla Banská Bystrica

Bystričania si víťazstvom nad Košičanmi poistili siedmu priečku v tabuľke, ktorá by im mohla teoreticky zaručiť ďalšie súboje o účasť v Európskej konferenčnej lige UEFA. Avšak iba v prípade, ak by Ružomberok skončil v najlepšej trojke.

"Nabádal som spoluhráčov, že ak aj nebudeme hrať o účasť v EKL, tak je to liga a na ňu chodia ľudia, takže je to vizitka i pre nás, pre každého hráča, aby sme ukázali kolektív, silu. Potom je to už na každom z nás, aby niečo ukázal na ihrisku a vypýtal si do budúcna lepšiu zmluvu," podotkol Polievka.

Za Banskú Bystricu skóroval v piatok vyrovnávajúcim zásahom iba 21-ročný Adam Hanes. Jeden z nižších hráčov sa presadil hlavou po chybe skúseného stopéra hostí Kružliaka. K svojmu zásahu mladík spod Urpína po zápase vravel:

"Trénujem hlavičky po centroch, takže som rád, že sa mi to vyplatilo a dal som gól hlavou. Inkasovaný zásah od Košíc na začiatku zápasu nás nakopol a potom sme už dominovali. Bolo to síce ťažké a prehusťované, ale snažili sme sa a boli sme za snahu odmenení aj v druhom polčase gólom Roba Polievku."

Hanes predviedol gólovú hlavičku.
Hanes predviedol gólovú hlavičku.MFK Dukla Banská Bystrica

Ani Hanes nešetril slovami chvály k návratu Polievku: "Chýbal nám v predošlých zápasoch, bolo to vidieť, dávali sme menej gólov. Lepší návrat z jeho strany ani nemohol byť. Dúfam, že ešte nejakých pár gólov dá a dostane sa na majstrovstvá Európy s reprezentáciou."

Košičania sa ocitli v ťažkej situácii. Prehrali štvrtý súboj z predošlých piatich a výrazne si komplikujú boj o záchranu, keď im hrozí barážový súboj s druhým tímom druhej najvyššej súťaže.

"Mali sme výborný vstup. Potom mala Bystrica nejakú územnú prevahu, no bez vyloženej šance. Ten gól, ktorý sme inkasovali, bol veľmi lacný. Adam - asi jeden z najmenších hráčov na ihrisku - dá gól hlavou," vravel po prehre košický ofenzívny stredopoliar Michal Faško a dodal:

"Na konci nesmieme pustiť Roba Polievku do takej šance, lebo vieme, čoho je schopný, keď má takýto únik 1 na 1 a tak to aj dopadlo."

Faško nastúpil proti bývalým kolegom.
Faško nastúpil proti bývalým kolegom.Tomáš Cicoň

Faško so uvedomuje zložitú situáciu v tabuľke. Napriek tomu neskladá zbrane. "Mrzia nás najmä nezvládnuté posledné tri zápasy doma, v ktorých sme boli lepší, mali sme mnoho šancí, ale nevyužili sme ich. To je tiež nálož na psychiku. Po tejto prehre v Bystrici to už možno nebudeme mať až tak vo vlastných rukách, no stále sa hrá o šesť bodov, Michalovce máme v závrečnom dueli doma. Bojujeme stále, nevzdávame sa. Verím, že to zvládneme," uzavrel.