Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Podbrezová získala skúseného strelca. Na Horehronie prichádza Depetris

Depetris pózuje v nových farbách.
Depetris pózuje v nových farbách.zpfutbal.sk
Po nie príliš vydarenej jarnej časti posledného ročníka sa železiari zamerali nielen na mladých hráčov, ale aj potrebné skúsenosti. Do útoku tak prichádza 35-ročný zakončovateľ David Depetris. Informáciu, bez dĺžky kontraktu, priniesla oficiálna stránka nikéligistu.

Depetris strávil uplynulé tri roky vo farbách Banskej Bystrice, ktorej pomohol k návratu medzi elitu či postupu do majstrovskej vetvy. Pod Urpín prišiel v auguste 2021 a dokopy odohral 66 zápasov, v ktorých strelil 29 gólov a pridal štyri asistencie. 

"Bol som v kontakte s generálnym manažérom Miroslavom Poliačekom a cítil som, že môžem klubu pomôcť. S trénerom si to zanalyzovali a dohodli sme sa. Odvtedy som sa začal pripravovať na príchod do Podbrezovej a veľmi sa na to teším," prezradil pre zpfutbal.sk David Depetris. 

Depetris a jeho ostatné čísla.
Depetris a jeho ostatné čísla.Flashscore

Káder Podbrezovej dosiahol v ostatnom ročníku priemer 22,12 rokov, rodák z argentínskeho San Jorge, ktorý má slovenské občianstvo, oslávi v novembri 36. narodeniny. Jeho pozícia v tíme tak je jasná - nielen zvýšiť produktivitu v šestnástke súpera, ale byť akýmsi lídrom kabíny či mentorom pre mladých. 

"Nepripravujem sa na to nejako špeciálne. Myslím, že to mám v sebe a snažil som sa tak pôsobiť aj keď som bol mladší. Nebude to len o mne. Sú tu chalani, ktorí sú tu dlhšie, poznáme sa ako protihráči a občas sme sa stretávali aj teraz, keď som bol v Banskej Bystrici. Myslím, že oni sú tí, ktorí by mali zobrať pozíciu lídrov a ja im budem pomáhať," reagoval futbalista, ktorý na Slovensku začínal v Trenčíne.

V najvyššej slovenskej súťaži pôsobil aj v trnavskom Spartaku, s ktorým sa radoval zo zisku Slovnaft Cupu. V ročníku 12/13 ovládol tabuľku kanonierov.