Príprava z pohľadu Trnavy? Spokojnosť s obranou, Gašparík vidí rezervy v útoku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Príprava z pohľadu Trnavy? Spokojnosť s obranou, Gašparík vidí rezervy v útoku
Gašparík zhodnotil pre klubový web prípravu.
Gašparík zhodnotil pre klubový web prípravu.TASR
Futbalisti Trnavy odohrali v sobotu posledné prípravné stretnutie pred štartom jarnej časti. V dueli s rakúskym Hartbergom gól nepadol. Spartak nastúpi 3. februára proti Košiciam v dohrávke osemfinále Slovenského pohára.

Trnavčania nastúpili v príprave proti Olomoucu, Austrii Viedeň, Hradcu Králové a práve Hartbergu, v štyroch dueloch nezvíťazili ani raz. Podľa stredopoliara Jána Bernáta to však v tejto fáze nie je podstatné.

"Čo mám zatiaľ skúsenosti, tak príprava vie byť klamlivá. Myslím, že výsledky nie sú dôležité. O týždeň ideme naostro, tam bude treba výsledok a tak sa aj pripravíme," prezradil pre oficiálny klubový web. Spartakovci sa v súbojoch s českými a rakúskymi mužstvami rozhodli experimentovať, tréner Michal Gašparík masívne striedal.

"V tejto príprave sme zvolili menej zápasov, nechceli sme toľko duelov ako v lete, radšej sme zvolili kvalitných súperov, a to sme mali. Rozložili sme minutáž tak, aby sme každého videli. Niektorí hrali od začiatku, potom naskočili z lavičky. Riešili sme systémové veci a teraz sme boli viac nachystaní aj na súpera, aby to mali chalani ľahšie. Ešte máme týždeň, aby sme doladili nejaké veci a myslím, že sme pripravení na ostrý štart," prezradil.

Výsledky Trnavy v príprave.
Výsledky Trnavy v príprave.Flashscore

Trnave haprovala počas zimy hlavne ofenzíva, v štyroch zápasoch strelila len tri góly. O dva z nich sa postaral Marco Djuričin, ktorý proti Hartbergu nehral. 

"Bol v pohode, odtrénoval celé sústredenie, ale keď sme prišli, tak ochorel. Od pondelka by sa už mal pridať k mužstvu. Zranený je Gorosito a nezobrali sme dnes Oseniho s Bolajim, ktorým sme umožnili hľadať si nový klub. Inak sú všetci zdraví," povedal Gašparík.

Kouč Trnavy, ktorý pred pár dňami podpísal nový kontrakt do konca ročníka 2025/2026, si ofenzívne nedostatky uvedomuje, radosť mu však urobila defenzíva.

"Pozitívom je, že Šteťo hral celý zápas, nastúpil Sebo Kóša. Obranná štvorica hrala dobre, Šulovi sa darilo zľava aj sprava. Bolo tam viac solídnych výkonov a v defenzíve som spokojný. To, čo hrali Rakúšania, je veľmi ťažké brániť a chalani si s tým poradili. Keď som videl iné zápasy, tak tam iné mužstvá horeli."

Najbližší program Spartaka.
Najbližší program Spartaka.Flashscore

"Z pohľadu ofenzívy v prvom polčase to bolo málo. V druhom polčase sme si to dali poliať a už sa to rozbehlo, mali sme nejaké zakončenia, len potrebujeme z toho viac vyťažiť. Porovnávať rakúske mužstvá s našimi je ťažké, lebo sú kvalitatívne na vyššej úrovni, čo sme pocítili aj s Austriou. Títo sú ešte lepší v tabuľke ako napríklad Rapid a Austria, preto si myslím, že na našu ligu sme dobre pripravení," zhodnotil.