Rýchlokurz si chcú zopakovať. Podbrezová ide do sezóny s omladeným kádrom, opory zostali

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rýchlokurz si chcú zopakovať. Podbrezová ide do sezóny s omladeným kádrom, opory zostali
Hlavný tréner FK Železiarne Podbrezová Roman Skuhravý odpovedá na otázky novinárov počas tlačovej konferencie.
Hlavný tréner FK Železiarne Podbrezová Roman Skuhravý odpovedá na otázky novinárov počas tlačovej konferencie.TASR
Futbalisti FK Železiarne Podbrezová vstúpia do nového ročníka 2023/2024 s cieľom nadviazať na úspešnú uplynulú sezónu a opäť obsadiť pozíciu v prvej šestke. V medzisezónnom období nastalo v hráčskom kádri viac odchodov než príchodov, pričom v kádri naďalej dominujú slovenskí hráči.

"V prvej šestke sa nám veľmi páčilo, bol to akýsi rýchlokurz pre našich mladých hráčov. Chceme sa o účasť v nej znovu popasovať, no vieme, že to bude náročné," poznamenal generálny manažér Miroslav Poliaček.

Pri trénerskom kormidle pokračuje tréner Roman Skuhravý, ktorý tím doviedol k postupu do najvyššej súťaže a následne aj k úspešnému ťaženiu v nej. Výsledkom bolo konečné 4. miesto a 21 víťazstiev (z 32 zápasov). Český kormidelník sa vysoko nastavenej latky nebojí a v novej sezóne by ju nerád podliezal.

"Netajíme sa tým, že chceme byť športovo úspešní. Naša ambícia je konfrontovať sa s tímami, biť sa o body a byť konkurencieschopní. Sme však pripravení aj na to, že to nemusí ísť tak jednoducho. Bez akýchkoľvek výhovoriek musíme priznať, že zmeny v kádri sú zásadné a tím je výrazne omladený. Máme rešpekt k samotnej lige a k súperom," povedal Skuhravý, ktorý už zameral svoju aj tímovú pozornosť na piatkový štart novej sezóny Niké ligy na ihrisku Banskej Bystrice

Prehľad súbojov Podbrezovej v príprave. K tomu je potrebné pripočítať prehry so Slováckom a Karvinou.
Prehľad súbojov Podbrezovej v príprave. K tomu je potrebné pripočítať prehry so Slováckom a Karvinou.Flashscore

"Udržali Roba Polievku, ktorý je pre nich kľúčový hráč. Uvidíme, v akej zostave na nás vybehnú. Z môjho pohľadu to bude ideálny zápas v tom, že to bude derby na ihrisku súpera. Vtedy sa mažú deficity z prípravy, v ktorej sme nespravili všetky veci tak, ako sme mali naplánované. Ale taký je život," konštatoval Skuhravý.

V medzisezónnom období odišlo z tímu desať hráčov, prišli štyria. Podľa Poliačeka by tento nepomer nemal byť citeľný:

"Nemôžeme povedať, že by odišiel nosný hráč. Medzi tými, ktorí odišli, nie je v podstate ani jeden, ktorý by pravidelne nastupoval v jarnej časti. Som rád, že sme dokázali predĺžiť zmluvy s hráčmi, ktorí sú nosní pre našu zostavu. Na prvý pohľad vyzerá pomer odchodov a príchodov hrozivo, no fakt je ten, že ostalo 90 percent z hráčov, ktorí na jar ťahali naše mužstvo," uviedol generálny manažér klubu.

Kapitánska páska bude patriť Mikulášovi Bakaľovi.
Kapitánska páska bude patriť Mikulášovi Bakaľovi.TASR

Dvadsaťdvaročný obranca Mikuláš Bakaľa povedie tím v pozícii kapitána, vyskúšal si ju už v závere sezóny 2022/2023:

"Vážim si to. Je pre mňa česť byť v mladom veku kapitán tímu. Ukázalo mi to, že mi verí aj mužstvo. Budeme robiť všetko pre to, aby sme obstáli čo najlepšie. Prvá šestka je jasný cieľ, ktorý chceme dosiahnuť." V nedávnom prípravnom období ho na niekoľko dní pribrzdili zdravotné problémy. 

Pohyb v kádri:

Prišli: Roland Galčík (MŠK Žilina), Ridwan Sanusi (FK Pohronie Žiar nad Hronom), Mahmudu Bajo (Tallinding United), Mark Assinor (Hutnik Krakov)

Odišli: Matěj Luksch (koniec hosť.), Ivan Rehák, Nicolas Šikula, Dávid Ovšonka, Adam Horvát (všetci FK Pohronie Žiar nad Hronom), Richard Hečko (FC Petržalka), Damián Bariš (AS Trenčín), Daniel Pavúk (MFK Zemplín Michalovce), Moussa Sangare (Dinamo Tbilisi), Vladimír Kukoľ (koniec kariéry)