Slovan bude hľadať novú brankársku jednotku, v klube končia traja hráči. Kucka ostáva

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan bude hľadať novú brankársku jednotku, v klube končia traja hráči. Kucka ostáva

Aktualizované
Borjan bol v tejto sezóne oporou.
Borjan bol v tejto sezóne oporou.Profimedia
Dres futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava nebudú ďalej obliekať brankár Milan Borjan (36) a obrancovia Richard Križan (26) a Spyros Risvanis (30). Úradujúci šampión Niké ligy to oznámil v piatok prostredníctvom oficiálneho webu. Okrem ukončení kontraktov oznámil slovenský majster aj viacero predĺžení spoluprác.

Borjanovi skončí hosťovanie z Crvenej Zvezdy Belehrad, dvojici obrancov vypršia kontrakty, ktoré klub nepredĺži. "Po vypršaní hosťovania v našom drese nepokračuje Milan Borjan. Zaslúži si samostatné poďakovanie za prístup i výkony počas celej sezóny, keď bol našou oporou a získal si sympatie fanúšikov. Nezabudneme, ako nás práve Milan podržal v kľúčovom dvojzápase s luxemburským Swiftom. Prajeme mu všetko dobré v kariére i osobnom živote a ďakujeme za všetko, čo pre Slovan odviedol," povedal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

Borjan prišiel do kádra "belasých" počas minulého leta na ročné hosťovanie z CZ Belehrad. Účastník svetového šampionátu 2022 v Katare sa stal tímovou jednotkou, pričom celkovo odchytal 41 zápasov. Rozlúčkou so Slovanom bude pre neho sobotňajší záverečný zápas ligového ročníka s MFK Ružomberok.

Weiss naznačil odchod zo Slovana

"Do novej sezóny sme nepredĺžili kontrakty s Richardom Križanom a Spyridonom Risvanisom, ktorí v belasom končia. Aj im ďakujeme za odvedené služby a želáme všetko dobré v živote i kariére," poznamenal Kmotrík ml. Risvanis prišiel do hlavného mesta zadarmo v januári z Dunajskej Stredy, no sužovali ho zranenia a v novom pôsobisku odohral len 46 minút.

Slovan v piatok predĺžil zmluvu so slovinským obrancom Bajričom do roku 2028. "Sme veľmi radi, že sme si poistili Kenana ako oporu našej defenzívnej línie. Po návrate z hosťovania odohral výbornú sezónu a potvrdil svoje nesporné kvality. Bolo pre nás prioritou zazmluvniť si ho na dlhšie obdobie, keďže pôvodný kontrakt sa blížil ku svojmu koncu. Kenan zostáva belasým minimálne do roku 2028, z čoho sa veľmi tešíme," vyhlásil pre oficiálnu stránku generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

Bajrič ostáva v majstrovskom Slovane.
Bajrič ostáva v majstrovskom Slovane.TASR

"Som veľmi rád, že vo svojej kariére budem pokračovať v Slovane. Úprimne, keď som sa minulé leto vracal z hosťovania, tak asi málokto čakal, že sa to takto pekne vyvinie. O to som však radšej. Pôsobenie v Slovane si teraz užívam možno ešte viac než kedykoľvek predtým. V Európe som odohral prakticky všetko, získali sme titul, bola to veľmi vydarená sezóna a už sa teším na tú ďalšiu aj s našimi fanúšikmi," povedal Bajrič.

Hráčom belasých sa stal Marko Tolič. Chorvátsky futbalista prišiel minulé leto na hosťovanie z Dinama Záhreb. Klub si uplatnil opciu a získal ho do svojich radov, jeho pracovný dokument platí do roku 2026. "Som rád, že som sa po hosťovaní stal hráčom Slovana. Cítim sa tu naozaj veľmi dobre a verím, že spoločne môžeme byť úspešní. Teším sa na okamihy, ktoré sú pred nami," povedal Tolič.

V mužstve ostáva aj odchovanec a majiteľ siedmich ligových titulov Lukáš Pauschek, ktorý podpísal nový ročný kontrakt.

V kádri slovenského šampióna zotrvá aj David Strelec. Slovan  aktivoval opciu na prestup útočníka ktorý sa definitívne vracia do svojho materského klubu. Vedenie s ním podpísalo kontrakt do roku 2028. Dvadsaťtriročný reprezentant prišiel vlani v lete na hosťovanie s opciou z talianskej Spezie.

"V Davidovi vidíme naďalej obrovský potenciál zlepšovať sa a rásť, pričom obe strany mali záujem, aby pokračoval v Slovane, pravidelne hrával a bol platnou súčasťou tímu. Rovnako vnímame jeho potenciál presadiť sa v slovenskej reprezentácii. Je to náš odchovanec, chce nosiť belasý dres. Dohodli sme na spolupráci prinajmenšom do roku 2028," uviedol pre klubový web Kmotrík mladší.

V Slovane pokračuje aj Strelec.
V Slovane pokračuje aj Strelec.TASR

"Už keď som sem v lete prichádzal, tak som vedel, že to bude fajn. Som doma. Sezóna mi futbalovo vyšla, aj keď viem, že to môže byť vždy lepšie. Verím, že už tá ďalšia bude lepšia, a budeme spoločne úspešní. Teším sa, že zostávam doma v Slovane," vyjadril sa Strelec.

Fanúšikov takisto potešila správa o zotrvaní Juraja Kucku: "Som nesmierne šťastný, že pokračuje vo svojej kariére v belasom drese. Od svojho príchodu sa stal futbalovo i ľudsky prakticky nenahraditeľnou súčasťou nášho mužstva. Jeho zdravotný stav sa vyvíja pozitívne, nič mu teda nebude brániť naplno naskočiť do novej sezóny, v ktorej budeme potrebovať jeho charakter i kvalitu. Dohodli sme sa na novej ročnej zmluve," prezradil Kmotrík ml.

Belasé farby bude naďalej hájiť aj Vladimír Weiss ml., ktorý tak dal zabudnúť na reči o konci kariéry. S klubom sa dohodol na kontrakte do roku 2025. "S Vladimírom Weissom ml. sme sa dohodli na ďalšej spolupráci. Teším sa na ďalšie spoločné úspechy!" uviedol Kmotrík na Instagrame.