Slovan otočil skóre a vyhral derby proti Trnave, hrdinom sa stal sviatočný strelec Vojtko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovan otočil skóre a vyhral derby proti Trnave, hrdinom sa stal sviatočný strelec Vojtko
Slovan prehrával, ale nakoniec sa teší z troch bodov.
Slovan prehrával, ale nakoniec sa teší z troch bodov.TASR
Futbalisti Slovana Bratislava vyhrali v nedeľnom zápase 6. kola nadstavby Niké ligy v skupine o titul nad Trnavou tesne 2:1.

Spartak Trnava - Slovan Bratislava 1:2

Trnava vstúpila do zápasu lepšie, pretože po presnom centri Mikoviča sa do vzduchu zavesil Michal Ďuriš a strelil svoj desiaty gól v tejto sezóne Niké ligy, pričom skóroval po viac ako mesiaci. Tesne pred prestávkou mohol vedenie domácich zvýšiť Bukata, jeho pokus veľmi tesne minul brvno.

Začiatok druhého polčasu jednoznačne patril Slovanu, ktorý hneď po zmene strán vyrovnal. Po chybe Koštrnu prihral do šestnástky Zmrhal a Tigran Barseghjan nadvakrát prekonal Takáča. Jedenástym presným zásahom sa dostal na čelo tabuľky strelcov, kde sú aj Polievka a Rymarenko. Armén však má aj jedenásť asistencií.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Skóre mohol po ďalšom zaváhaní v defenzíve domácich potrestať Pauschek, avšak Takáč bol pozorný. Po hodine hry mal aj šťastie, keďže Bolaji nedôrazne odkopol loptu a Kucka z výbornej pozície netrafil bránu. Rozhodnutie si pripravil sviatočný strelec Matúš Vojtko, ktorý ťažil z práce Strelca.

Pre krajného obrancu Slovana išlo o prvý gól od 1. mája 2023 a celkovo bol iba šiesty v jeho seniorskej kariére. Belasí tak už ako istý majster majú na čele tabuľky pred druhou Trnavou devätnásťbodový náskok.

Aktuálna tabuľka prvej šestky.
Aktuálna tabuľka prvej šestky.Flashscore