Slovan v Katare remizoval, Podbrezová vyhrala aj prehrala. Tri červené v zápase Trenčína

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan v Katare remizoval, Podbrezová vyhrala aj prehrala. Tri červené v zápase Trenčína

Aktualizované
ViOn zarezáva v Turecku.
ViOn zarezáva v Turecku.TASR
Zlaté Moravce zaknihovali prvý neúspešný výsledok v prípravnom období. Po pomerne slušnom pôsobení v zimnej Tipsport lige si zmerali sily s maďarským celkom Kecskeméti, no gólovo sa presadiť nedokázali a prehrali. Dva zápasy absolvovali hráči Podbrezovej. Slovanisti remizovali v Katare. V akcii boli aj ďalší zástupcovia najvyššej slovenskej súťaže.

Kecskeméti - Zlaté Moravce 3:0

Po zdolaní Zlína i Brna a remíze so Skalicou sa ViOn vydal na sústredenie do Turecka, kde naň čakal rozbehnutý a ideálne zahriaty súper. Mužstvo Kecskeméti totiž pred týmto meraním síl absolvovalo už päť prípravných stretnutí, 20. januára dokonca stihlo dva zápasy a rovnakú nádielku si prichystalo aj tentokrát. Po súboji s účastníkom Niké ligy ho čakal stret s Teplicami.

Na druhé vystúpenie dňa sa klub z najvyššej maďarskej súťaže naladil triumfom rozdielom triedy. Zlaté Moravce vyskúšali v každom z polčasov rozdielnu jedenástku futbalistov, ani jedna z nich sa však na streleckú listinu nezapísala. Na tím Michala Hippa je najbližšie pripravený duel s ukrajinským Veres-Rivne. Následne sa ViOn presunie do Prahy na zápas s tamojšou Slaviou.

Zápasový program Zlatých Moraviec.
Zápasový program Zlatých Moraviec.Flashscore

Gostivar - Ružomberok 1:4

Ružomberok zatiaľ zbiera v príprave samé víťazstvá, podarilo sa mu uhrať už štvrté. Po tom ako zdolal Pohronie, Sosnowiec a Prištinu uspel aj proti macedónskemu Gostivaru. Na sústredení v Turecku strelil štyri góly, postarali sa o ne Gabriel, Tučný, Boďa a Chrien.

LASK Linz - Podbrezová 2:0

Podbrezová si naplánovala dvojzápas proti kvalitnému rakúskemu súperovi, ktorý na jeseň čelil v Európskej lige aj Liverpoolu. Dlho s ním hrala nerozhodne, ale nakoniec v závere strelil Linz dva góly a vo svojej generálke na štart jarnej časti si pripísal víťazstvo. "Železiari" nastúpili v tomto dueli s viacerými oporami, prvýkrát v príprave zasiahol do hry obranca Bartoš.

Al-Rayyan - Slovan Bratislava 2:2

Slovan nastúpil v na sústredí v Katare do zápasu bez Čavriča, o ktorého odchode z klubu sa rozpráva čoraz viac. Proti mužstvu známeho trénera Jardima nezačal dobre, pretože v 32. minúte otvoril skóre z penalty Rodrigo, bývalý hráč Realu Madrid či Valencie. Hneď po zmene strán však veľmi peknou inidividuálnou akciou vyrovnal Weiss. Druhý raz poslal Al-Rayyan do vedenia Mendes, ktorý pôsobil v Lyone či Lille, ale konečnú remízu zariadil Barseghjan. "Belasí" v príprave ešte nevyhrali. O tri dni ich čaká ďalší katarský tím a to Al-Wakra.

Austria Viedeň - Dunajská Streda 3:0

Dunajská Streda nenadviazala na prvý prípravný duel, v ktorom zdolala rakúsky Hartberg. Tentoraz nestačila na Austriu. V prvom polčase mohli diváci sledovať iba strely do konštrukcií brán na oboch stranách, v druhom prišli od domácich aj presné zásahy. Za viedenský tím sa na listinu strelcov zapísali Schmidt, Gruber a Plavotič.

LASK Linz - Podbrezová 2:3

V druhom stretnutí Podbrezovej proti tomu istému súperovi ťahal slovenský zástupca za dlhší koniec povrazu. Do vedenia ho poslal Talakov a aj keď Linz skóre otočil, tak ešte pred prestávkou vyrovnal Okunola a v závere rozhodol nový hráč Markovič. "Železiari" majú po štyroch odohraných dueloch v príprave na konte tri výhry. O týždeň cestujú do Poľska, kde ich v rozmedzí dvoch dní preveria Cracovia a Rzeszow.

Widzew Lodz - Trenčín 2:2

Na prípravené stretnutie išlo o veľmi netradičný zápas, pretože padli až tri červené karty. Najskôr však Ibrahim a Gong poslali na úvod Trenčín do vedenia, potom bol vylúčený Silva, ale napriek tomu znížil Alvarez. Po zmene strán putoval predčasne pod sprchy aj Ibrahim, čo pomohlo ku konečnej remíze. Tú zariadil Pawlowski. V závere bol vylúčený aj Bright.