Špecialisti mu dali nádej. Kucka odštartoval so zraneným ramenom boj s časom pred Eurom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Špecialisti mu dali nádej. Kucka odštartoval so zraneným ramenom boj s časom pred Eurom
Moment, pri ktorom Juraj Kucka tušil, že je zle.
Moment, pri ktorom Juraj Kucka tušil, že je zle.TASR
V poradí 172. najväčšie slovenské derby v "malom Ríme" prinieslo nielen triumf belasých 2:1, ale aj obavy fanúšikov. Najmä tých, ktorí odpočítavajú dni do štartu majstrovstiev Európy v Nemecku. Za normálnych okolností by sa na tie dni Juraj Kucka (37) nepozeral, no po šiestom nadstavbovom kole musí.

Všetko zmenil nešťastný vzdušný súboj so Zeljkovičom a následný nekontrolovaný dopad na rameno z 80. minúty. Desať minút pred záverečným hvizdom síce Juraj Kucka odkráčal z ihriska po svojich, no putoval rovno do nemocnice. Lekári mu tam napravili vyskočené rameno.

Krátko na to bol skúsený futbalista už doma. O niekoľko hodín neskôr absolvoval vyšetrenie magnetickou rezonanciou a čakal na výsledky. Medzitým Kuco, ako ho ľudia v jeho blízkosti familiárne prezývajú, pokračoval v tréningu v posilňovni. Aspoň tých častí tela, ktoré môže zaťažovať.

V ostatnom období Kucku zranenia obchádzali.
V ostatnom období Kucku zranenia obchádzali.Flashscore

"Magnetická rezonancia ukázala poškodenie väzív i kĺbového puzdra, čo je pri takýchto zraneniach normálne. Po debate so špecialistami na ramená som však získal nádej, že majstrovstvá Európy sa dajú stihnúť. Začal som makať a verím, že to naozaj stihnem," zdôraznil slovenský reprezentant pre klubový web skslovan.com 

Čo určite niestihne, sú zvyšné štyri zápasy prebiehajúceho ročníka 23/24 najvyššej slovenskej súťaže. Slovan Bratislava si päť kôl pred koncom v predstihu zabezpečil šiesty majstrovský titul v rade. Presný dátum návratu však Kucka nepozná.

Aktuálna situácia v tabuľke Niké ligy.
Aktuálna situácia v tabuľke Niké ligy.Flashscore

"Idem deň po dni. Už teraz sa stav ramena zlepšuje, môžem aj lepšie spávať, z čoho sa teším. Presný dátum ešte nemám. Ťažko odhadnúť, kedy budem môcť naskočiť do nejakých behov, ale dozviete sa to," nadviazal s úsmevom železný muž, ktorého zastaví od pokračovania máločo. 

Tridsaťsedemročný univerzál môže okrem pohybu s daným ramenom robiť prakticky všetko. Zhruba do troch týždňov by mohol byť bez ortézy. Európsky šampionát odštartuje 14. júna. Slovensko ho začne o tri dni neskôr s Belgickom

"Beriem to tak, ako to je. Bude to tak, ako to má byť. Takto som nastavený a verím, že to bude okej, to je moja cesta," uzavrel pre klubový web belasých najlepší nikéligista za uplynulý rok.

Súťaž o vstupenky na EURO 2024: 2. časť o českých trenéroch