Východniarske derby v prospech Košíc, strelecká mizéria Michaloviec pokračuje

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Východniarske derby v prospech Košíc, strelecká mizéria Michaloviec pokračuje

Košice uspeli v derby so susedmi.
Košice uspeli v derby so susedmi.Profimedia
Futbalisti FC Košice zvíťazili na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 2:0 a v 5. kole Niké ligy si pripísali prvé víťazstvo v sezóne. Michalovce prehrali tretí zápas po sebe a so skóre 0:7 a jedným bodom sú priebežne na poslednom 12. mieste súťaže.

Michalovce - Košice 0:2

Košičania dvoma gólmi zúročili prevahu v prvom polčase. Počas neho si vypracovali viacero gólových príležitostí, po strele Faška ešte domácemu brankárovi Szárazovi pomohla žŕdka. V 36. minúte prvýkrát inkasoval, keď sa prízemnou strelou presadil Medved.

O päť minút domáci nezvládli situáciu po rohovom kope a od obrancu Marjanoviča sa lopta dostala za michalovského brankára. Michalovčania sa v druhom polčase snažili zvýšiť ofenzívnu aktivitu, no hostia kontrolovali dianie na ihrisku. Dve sľubné šance zvýšiť náskok Košíc mal Medved, v 82. minúte trafil do žŕdky.

Štatistiky derby zápasu.
Štatistiky derby zápasu.Flashscore

Zemplínčania sa vrátili do zápasového kolotoča po týždňovej prestávke spôsobenej nákazou koronavírusom v ich kádri. Odložený zápas na ihrisku Slovana budú dohrávať 1. novembra. Košičania pauzovali v 3. kole, keď si stretnutie s nimi pre európske povinnosti odložil Spartak Trnava.

Pikantnosťou bitky o východ bol aj príbeh košického lodivoda. Anton Šoltis pôsobil v Michalovciach od roku 2014 najskôr ako asistent trénera. Na jar 2016 prebral kormidlo po Stanislavovi Grigovi a následne viedol mužstvo viac ako tri sezóny. Bol pri najväčších úspechoch histórie klubu – piatom mieste v ligovom ročníku 2018/19 a dvoch postupoch do semifinále Slovenského pohára. Michalovčanom po svojom návrate v ročníku 2020/21 pomohol k záchrane. Od leta 2022 už vedie Košičanov a po stretnutí sa mohol usmievať.